Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Egyetemünk borait is kóstolhattuk a VINO-n

Utolsó módosítás: 2021. július 28.

Voltaképpen három fesztivál zajlott egyszerre Eger belvárosában az elmúlt héten: az Utcazenészek Versenye, a VINO Kóstoló Ünnep és a Képzőművészeti Utcafesztivál.

A rendezvényre 150 zenész érkezett Egerbe az ország minden tájáról. A zsűri soraiban ismét ott volt Dr. Nagy Zoltán az Eszterházy Károly Egyetem Ének-Zene Tanszékének docense, aki elmondta szép feladat várt az ítészekre, magas színvonalú produkciókkal találkoztak.

A közönségdíjat idén az egri ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ Andörkaver⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ nyerte, a legjobb szóló szakmai díját ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Jobbágy Dani⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ , a legjobb együttesnek járót a ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Nemadomfel, a legjobb hangszeresét Tímár Krisztián gitáros, a Rat Rod zenekarból, a legeredetibb utcai performance elismerést pedig az Ágról Ágra kapta⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.

A VINO Kóstoló Ünnepen, ahogy a kezdetektől, ezúttal is képviseltette magát egyetemünk pincészete. Kiváló alkalom volt ez arra, hogy az országos, sőt nemzetközi hírű és elismertségű szőlészeti-borászati kutatásaink mellett az itt készült nedűket is megismertessék a borbarátokkal.

Hegyi Ádám birtokigazgató elmondta: örömteli volt, hogy végre újra személyesen találkozhattak a fogyasztókkal, s a visszajelzések alapján ez kölcsönös volt. Sokan keresték fel az egyetemi standot, ahol – bizonyára a nyári meleg miatt – elsősorban a fehér- és rozéborokat, valamint az egyetem pezsgőjét keresték, de vörösbort is sokan kóstoltak. Szavai szerint a program jó alkalom a szakmai beszélgetésekre is, hiszen a borásztársadalom tagjai is régen találkoztak már ilyen körben. 
– Remek ötlet, jó „házasítás” volt, hogy zenei programokkal együtt tartották meg a VINO-t, amelyen debütált az Egri borvidék új, friss, fiatalos arculata is – tette hozzá. 

A rendezvényen elhangzott: az egyetem boraival az augusztusi Bikavér Ünnepen is találkozhatnak a fogyasztók.

 

Fotók: Szántó György


< Vissza