Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Az Informatikai Kar története és küldetése

Utolsó módosítás: 2020. január 23.

Karunk az Eszterházy Károly Egyetem legfiatalabb kara, az egyetem fejlesztési tervének megfelelően 2020. január 1-én jött létre. Az Informatikai Kar természetesen nem előzmény nélküli: három nagyobb egysége, a Digitális Technológia Intézet, a Matematikai és Informatikai Intézet és az Informatikai Fejlesztések Intézete részben más néven és más struktúrában, de a Kar megalakítása előtt is létezett. 


A Digitális Technológia Intézet elődjei a Pedagógiai Karon működő Médiainformatikai Intézet, illetve a gyöngyösi kampuszunk Alkalmazott Informatikai Tanszéke voltak. A Matematikai és Informatikai Intézet ugyanilyen néven a Természettudományi Kar részeként működött, míg az Informatikai Fejlesztések Intézete IoT Kutatóintézet néven önálló egység volt.


A Kar létrehozását éppen a fenti széttagoltság inspirálta: az informatika és matematika különböző aspektusaival foglalkozó kollégáink erőinek, tudásának egyesítése, az új, közös munka, a hatékonyabb együttműködés megalapozása.


A Kar létrejöttével ugyanakkor nem szeretnénk gyökereinket elszakítani. Az Eszterházy Károly Egyetem minden karával és egységével hatékony, gyümölcsöző együttműködésre törekszünk, mert hitvallásunk szerint sem az oktatásban, sem a kutatásban nem lehetünk sikeresek széttagolt, csak a szűk diszciplináris aspektusokra összpontosító hozzáállással. Mint minden egyetemnek, az Eszterházy Károly Egyetemnek is lényege kell, hogy legyen a tudás egységének, univerzalitásának felmutatása – ehhez kívánunk a magunk erejéből mi is minél többet hozzátenni az Informatikai Karon.


< Vissza