Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Dékáni köszöntő

Utolsó módosítás: 2020. január 27.

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntjük az Eszterházy Károly Egyetem Informatikai Karának honlapján.
Karunk egyrészt az egyetem matematikai és informatikai tárgyú képzéseinek, kurzusainak gondozója, másrészt ezen tudományterületek kutatási-fejlesztési központja. Az egyetem C épülete több mint 60 oktató, kutató, fejlesztő munkatársunknak és több mint 1000 hallgatónknak az otthona.

Oktatóink a kifejezetten e területek iránt érdeklődő informatikus, matematikus BSc és tanár szakos hallgatók mellett a többi kar hallgatóinak is számos kurzust tartanak. Tanárként mindannyiunk számára prioritás a szakmai felkészültség, a hallgatóbarát hozzáállás, a tudás és műveltség minél teljesebb körű átadása, közös felfedezése.

Hallgatóinkra egyenrangú partnerként, leendő kollégaként tekintünk.
A kutatás terén a tudomány művelése fölött érzett öröm vezérel bennünket: a matematika belső szépségeinek felismerésével, az informatika elméleti kérdéseinek tisztázásával reményeink szerint előrébb visszük a tudományt. Talán mondanunk sem kell, hogy a matematika és az informatika átszövi mindennapjainkat, így az elméleti kérdésekkel egyenrangúan fontosnak tartjuk az eredmények alkalmazását, a gyakorlati élet, az ipar, a közigazgatás számára fontos fejlesztéseket, amelybe legkiválóbb hallgatóinkat is igyekszünk bevonni.
Karunk célja, hogy munkatársainknak perspektivikus, jó hangulatú munkahelyet, hallgatóinknak pedig minőségi oktatást és versenyképes tudást nyújtson. Szeretettel várunk mindenkit!

 

Hoffmann Miklós
dékán, egyetemi tanár


< Vissza