Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Nemzetközi stratégia

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 30.

A Bölcsészettudományi és Művészeti Kar folyamatosan törekszik arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki külföldi intézményekkel, valamint hogy a már meglévő kapcsolatokat ápolja, fenntartsa. Ennek érdekében a tanszékek támogatják az Erasmus, Fulbright és egyéb progamok segítségével kiutazni szándékozó hallgatókat, valamint minden szemeszterben segítik a más országokból érkező hallgatók munkáját. 

Igyekszünk a hozzánk érkező külföldi diákok számára széles és változatos idegen nyelvű kurzuskínálatot biztosítani. Az Anglisztika és Amerikanisztika Intézet és a Német nyelv és Irodalom tanszék tanegységei mellett az Ének-zene tanszék és a Történelemtudományi Intézet angol nyelven, a Filozófia tanszék német és francia nyelven ajánl kurzusokat az érdeklődők számára.

Az oktatói mobilitás kiemelkedő lehetőséget nyújt a küldő és fogadó intézmények közti kapcsolat szorosabbra fűzéséhez, ezért a Kar céljának tekinti az oktatók külföldi tanulmányútjainak támogatását, legyen szó akár néhány napos utról, akár egész félévre kiterjedő oktatási tevékenységről. Oktatóink az Egyesült Államokba, Európa több országába, és a Távol-Keletre is többször utaztak már a Kar képviseletében.

Célunk bekapcsolódni a nemzetközi tudományos életbe, ezért külföldi partnerintézményeinkkel közösen veszünk részt konferenciák, kiállítások szervezésében, lebonyolításában, és tanulmánykötetek kiadásában.


< Vissza