Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400
 • Oldalunk már nem frissül!

  Kövessen minket új honlapunkon!

 • Pótfelvételizz az Eszterházyra!

  Elindult a pótfelvételi eljárás és szeretettel várunk téged is Egerbe! Az Eszterházy Károly Egyetem (2021. augusztus 1-től Eszterházy Károly Katolikus Egyetem) meghirdetett szakjait innen érheted el.

 • Más megvilágításban - kiállítás az egyetemen

  Csaknem három hétig látható a Vakok és Gyengénlátók Integráló- és Sportegyesülete Más megvilágításban című kiállítása az egyetem B épületében.

 • Harminc százalékos emelkedés az Eszterházyn

  A fenntartóváltás előtt álló Eszterházy Károly Egyetem a 2021-es felvételi eljárást három campusú intézményként hirdette meg (Eger, Jászberény, Sárospatak). A július 22-i vonalhúzás eredményeként 2136 fő nyert felvételt az Eszterházyra, ami 30%-os emelkedést jelent az előző tanévhez képest. Nappali tagozaton 886-, levelezőn 1168 hallgató kezdheti meg felsőfokú tanulmányait, távoktatási formában pedig 82 fő tanulhat tovább.

 • Mozgóképes egyetemi portré a Hírlapban

  Borbás Lászlóval, az Eszterházy Károly Egyetem Mozgóképművészeti és Kommunikációs Tanszékének tanárával jelent meg érdekes interjú a Heol-on. Az írás fókuszában áll a szakember elkötelezettsége Egyetemünk iránt, hiszen Borbás tanár úr immár negyedszázada végez értékes munkát az egri felsőoktatásban.

 • A program kulcsa a pedagógus!

  A Pusztavacsi Általános Iskolában forgatták legutóbb a Komplex Alapprogramhoz kapcsolódó Élménysuli Magazint. Az intézmény vezetői és az iskola egy hatodik osztályos tanulója is beszámolt élménysulis tapasztalatairól.

 • Ismét szól a zene és folyik a bor Egerben

  Hatalmas várakozás előzte meg és már az első napon komoly érdeklődés kísérte a rendezvénystop utáni első egri fesztivál megrendezését. Július 21-én sokak nagy örömére megnyitotta kapuit Eger főterén az Utcazenészek Versenye és a VINO Kóstoló Ünnep, mindkettő komoly egyetemi részvétellel. A tartalmas, sokrétű programot Eger belvárosában, 2021. július 21-e és 25-e között rendezik meg.

 • Pierre-Jean Combalier az egyetem díszpolgára

  Július 21-én, ünnepi Szenátusülés keretében adták át „Az Eszterházy Károly Egyetem Díszpolgára” címet a Líceumban Pierre-Jean Combalier úrnak, a Bordeaux-i CDFA/CFPPA de la Girond igazgatójának.

 • Címlapon az egri egyetem aszúsodási kutatása

  A Winemag.com mértékadó amerikai bor portál címlapján hivatkozik az Eszterházy Károly Egyetem tokaji aszúhoz kapcsolódó munkájára és kutatási eredményeire.

 • Remekül sikerült az Exatlon-csapat egri látogatása

  Az Exatlon Kihívóinak dominikai csapatát látta vendégül július 16-17-én az Eszterházy Károly Egyetem Hallgatói Önkormányzata Egerben. A közönségtalálkozó mind a várban, mind a Dobó téren hatalmas siker volt, több száz résztvevővel. Galéria a cikkben!

 • Valter kész az olimpiára

  Egyetemünk kitüntetett hallgatója, a Giro d'Italia magyar hőse szombaton teker a tokiói ötkarikás játékokon.

 • Díszoklevelet kaptak Egyetemünk egykori diákjai

  Mintegy 100 fő vehetett át személyesen díszoklevelet az Eszterházy Károly Egyetem rektorától a július 16-án, pénteken megtartott ünnepségen a Líceumban. Olyan, egykori egri hallgatókról van szó, akik több évtizede végeztek az Eszterházy jogelőd intézményeiben. Négyen a 70 évvel ezelőtti diplomaszerzést tanúsító oklevelet kapnak postai úton.

 • Élménysuli – lezárult a pályázati időszak

  Az Élménysuli olyan pályázat által elnyerhető cím, melyet a KAPOCS-iskolahálózat partnerintézményei nyerhetnek el el egy tanévre, ha a program elemeit mintaértékűen valósítják meg. A pályázat fő célja, hogy segítsük az iskolahálózat szakmai munkájának fejlődését, és a cím odaítélésével elismerjük a kiemelkedő teljesítményt. Az aktualitásokról Hollóné Bódi Katalint, a Komplex Alapprogram Országos Pedagógusképző és -továbbképző Központjának igazgatóját kérdeztük.

 • Oktatónké a világ legjobb Bikavére

  Túlzás nélkül a magyar és egri bortörténelem egyik legnagyobb sikerének örülhetett a napokban dr. Lőrincz György borász, a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet alapítója és vezetője, egyetemünk oktatója. A szakember mindig hitt abban, hogy az egri termőhely nagy dolgokra hivatott, s ezt most újfent saját borával bizonyította be.

 • Díszoklevél-átadó ünnepség

  Több évtizede végzett egri hallgatók vehetnek át díszoklevelet az Eszterházy Károly Egyetem rektorától július 16-án, pénteken a Líceum dísztermében.

 • Egerben az Exatlon csapata

  Egy felejthetetlen hétvégét szervez a fiatalok számára az Eszterházy Károly Egyetem Hallgatói Önkormányzata (EHÖK). Egerben látják vendégül az Exatlon Kihívóinak dominikai csapatát, köztük Kővári Viktor EHÖK irodavezetőt.

 • Egri borászképzés: csúcstechnológia testközelből

  Olaszországi partnerkapcsolat körvonalazódik az egri borászati képzésben. A legújabb technológiák kutatásáról és gyakorlati képzésbe illesztéséről is tárgyaltak a napokban az Eszterházy Károly Egyetem képviselői a leendő olasz partnerrel.

 • Dr. Ludányi Zsófia ismeretterjesztő előadása

  A gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium idén 14. alkalommal rendezte meg TÖK-táborát Parádfürdőn, ahol a Magyar Nyelvészeti Tanszék oktatója is előadást tartott.

 • „A projekt zárul, a munka folytatódik”

  Megtartották július 8-án a Líceum Kápolnájában az EFOP-3.4.3-16-2016-00010 Az Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében című projekt zárórendezvényét.

 • Valter Attila sikerekről, célokról, egyetemről

  Versenyekről, sikerekről, vágyakról és az Eszterházy Károly Egyetemről is beszélt hallgatónk, Valter Attila országútikerékpár-versenyző az Egri Magazinnak adott interjújában.

 • Egyetemünk kutatásairól is kérdezték Dr. Geml Józsefet

  Dr. Geml József, egyetemünk vezető kutatója, az MTA-EKE Lendület kutatócsoport vezetője adott interjút a növények és a talaj mikrobiomjának jelentőségéről és arról, hogy ez hogyan befolyásolhatja a termesztett növényeink állapotát.

 • Új weboldal

  2020. július 31. napján az Eszterházy Károly Egyetemből kiválik a gyöngyösi Károly Róbert Campus és beolvad a Szent István Egyetem szervezetébe. A campus a továbbiakban a https://gyongyos.szie.hu/ oldalon érhető el.

 • Bálint Györgyre emlékezünk

  Életének 101. évében elhunyt Bálint György. A mindenki által csak Bálint gazdaként ismert kertészmérnök a 2004-2005-ös tanévben címzetes főiskolai tanár címet kapott és 8 éven keresztül oktatott agrárkommunikációt a jogelőd Károly Róbert Főiskolán.

 • Összdolgozói fórum

  2020. augusztus 1-től új fejezet kezdődik a gyöngyösi campus életében. Szent István Egyetem névvel megalakul egy új, több-campusú integrált multidiszciplináris egyetem, amely egyesíti a jelenlegi Szent István Egyetem és Kaposvári Egyetem egészét, továbbá a Pannon Egyetem Georgikon Karát és az Eszterházy Károly Egyetem...

 • Megkezdődött a záróvizsga a gyöngyösi campuson

  Megkezdődtek az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán a záróvizsgák. Négy nap alatt 16 bizottságban összesen 202 hallgató ad számot tudásáról az intézményben. A veszélyhelyzetre tekintettel a gyöngyösi campuson szigorú biztonsági előírások betartásával folynak a vizsgák.

 • Drasztikus változásokra van szükség az agráregyetemeken

  Akár a világ húsz-harminc legjobb agráregyeteme közé is bekerülhet hosszabb távon a Szent István Egyetem, amely négy hazai agrár-felsőoktatási intézmény integrációjával augusztus elsejétől alakul újjá – nyilatkozta az agrarszektor.hu-nak Gyuricza Csaba, az integrációt előkészítő bizottság vezetője.

 • Az egyik legsokoldalúbb gyógy-, fűszer- és dísznövény

  Levendula "szedd magad" akciót szervezett a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Gyógynövény Klubja az intézmény dolgozói részére. Bár az elmúlt hónapok szárazabb időjárása miatt kevesebb a levendula mint tavaly volt, de jutott belőle mindenkinek. Az egyik legsokoldalúbb gyógy-, fűszer- és dísznövényről Lakatos Márkkal, a...

 • Integráció 2020

  2020. augusztus 1-jétől az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa beolvad a Szent István Egyetem szervezetébe.

 • ÚJ AGRÁR-TUDÁSKÖZPONT ÉS FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNY

  A Magyar Közlöny május 28-i számában megjelent törvénymódosítás értelmében 2020. augusztus 1-jétől az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa és a Pannon Egyetem Georgikon Kara beolvad a Szent István Egyetem szervezetébe. Ezt követően a teljes Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem egy...

 • Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés

  A Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Ezüst fokozatát adományozta Lakatos Márknak a Magyar Vöröskereszt alapításának 139. évfordulója alkalmából.

 • 2019/2020. tanév tavaszi ITDK eredmények

  A koronavírus-járvány miatt jelenleg is érvényben lévő korlátozások miatt a gyöngyösi campus is online formában rendezte meg az Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát. A kialakult helyzet miatt intézményünkben a megszokottnál kevesebb, két szekcióban összesen 5 hallgató mutatta be tudományos munkáját.

 • Értékőrzők

  Hogyan tölti mindennapjait az idén 92 éves Szabó György bükki füvesember, tiszteletbeli főiskolai tanárunk? Ki ismertette meg a gyógynövényekkel, hogyan segít tudásával másokon, és hogyan adja át ismereteit a fiatalabbaknak? Többek között ezt mutatja be Líceum Televízió portréfilmje.

 • Hatékony tápanyagutánpótlás Genezis technológiával

  Szakmai workshopot rendezett az Agrárinnovációs Kutatócsoport

 • Campus Véradás 2020.02.25

  Hagyományos februári véradásra várjuk a segíteni akaró donorokat!

 • Agrárközösség NAIK Roadshow 2020

  A Gyöngyösi Károly Róbert Campus adott otthont az Agrárközösség NAIK Roadshow 2020-nak. A rendezvény a régió gazdálkodóinak szólt. Az országjáró rendezvénysorozat szervezőinek célja, hogy a gazdálkodók naprakész információkat kapjanak gazdaságuk fejlesztéséhez és modernizációjához.

 • Oklevélátadó díszünnepély

  Közel 80, alap és mesterszakon, valamint felsőoktatási szakképzésen végzett hallgató, köztük 6 külföldi vette át oklevelét ünnepélyes keretek között az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán.

 • Már választható a gyógy- és fűszernövények szak

  Megjelent a szeptemberben induló képzések Felsőoktatási felvételi tájékoztatójának hivatalos kiegészítése, így a jelentkezők már választhatják a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzésünket az E-felvételiben!

 • Nyílt nap

  A felvételi időszakban második alkalommal nyílt napon ismerkedhettek meg a továbbtanulás előtt állók az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusával.

 • Gyógy- és fűszernövények szak indul

  Gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzési szak indul 2020. szeptemberétől az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán.

 • EDUCATIO 2020

  Az Eszterházy Károly Egyetem idén is ott lesz az EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 2020. január 9-11. között. Találkozz velünk te is az FF06-os standon!

 • Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató

  A szeptemberben induló alap-, és mesterképzéseinkre, valamint felsőoktatási szakképzéseinkre 2020. február 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételi felületen.

 • KARI TDK KONFERENCIA 2021. ÁPRILIS 28.

  2021. április 28-án online formában került megrendezésre a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar tavaszi Tudományos Diákköri Konferenciája.

 • Nagy érdeklődés mellett zajlott le a TDK motivációs nap

  Az Eszterházy Károly Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Tudományos Diákköri Tanácsa online TDK népszerűsítő, motivációs Napot szervezett, amelynek célja az volt, hogy felhívja az egyetemi hallgatók figyelmét a tudományos diákköri tevékenységre és ösztönözze az abban való részvételre.

 • TDK népszerűsítő, motivációs nap

  Az Eszterházy Károly Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Tudományos Diákköri Tanácsa TDK népszerűsítő, motivációs Napot szervez, amelynek célja, hogy felhívja a hallgatóság figyelmét a tudományos diákköri tevékenységre és ösztönözze az abban való részvételre.

 • Ujvári János diplomadíj-pályázat

  Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi...

 • Felhívás

  Az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán működő Közgazdaságtudományi TDK műhely a Nemzeti Tehetség Program keretében gazdasági, társadalmi és piaci folyamatok magasabb szintű tudományos kutatására ONLINE felkészítő kurzust szervez.

 • Tudományos díjban részesültek oktatóink

  Az MTA Miskolci Területi Bizottsága (MTA-MAB) 2020. november 4-én a „Magyar Tudomány Ünnepe 2020" alkalmából eddigi kiemelkedő kutatómunkája elismeréseként MAB-EKE tudományos díjban részesítette Dr. Csugány Juliannát, a Gazdaságtudományi Intézet adjunktusát és MAB-Mérei Ferenc Tudományos Díj-ban részesítette Dr....

 • Konferencia a Magyar tudomány ünnepe alkalmából

  Az Eszterházy Károly Egyeztem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Gazdaságtudományi Intézete és a Miskolci Akadémiai Bizottság Közgazdaságtudományi Szakbizottság Gazdaságfejlesztési Kutatások Munkabizottsága tudományos konferenciát szervez a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából „Lehetőségek és kihívások napjaink...

 • Sárkány Pétert kutatás vezetésére nevezték ki

  Szent II. János Pál pápa nevét viselő kutatóközpont kezdi meg működését a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

 • Start-up Incubation Ecosystems

  Novotny Ádám et al. szerkesztésében megjelent a Start-up Incubation Ecosystems c. kutatási kézikönyv

 • Új Jövőkép Tanulmányi Verseny 2020

  A Magyar Nemzeti Bank és az MNB Oktatási Klub közös tanulmányi versenye

 • TDK 3 szekcióban

  A Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar TDK műhelyeiben 3 szekcióban mutatják be pályamunkáikat a hallgatók a 2020. május 13-án 14 órai kezdettel megrendezésre kerülő ONLINE Intézményi Tudományos Diákköri Konferencián.

 • Távoktatás az Eszterházy Károly Egyetemen

  A korábban közzétett Rektori-Kancellári utasítás szerint 2020. március 23-tól valamennyi tagozaton a távoktatás módszereivel folytatódik az oktatás intézményünkben.

 • Mint-a-Parlament

  Az Országgyűlés törvényhozó munkáját modellező rendezvény, felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára

 • Kamarai Munkáért Díjban részesült Nagy Zoltán

  Munkája és hobbija a vendéglátás, a minőségi vendéglátás képviselete és megszerettetése a szakmában és a szakmai utánpótlás nevelésben.

 • Technológia – Fenntarthatóság - Butaság

  A magyar Tudomány Ünnepe 2019 programsorozat keretében az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaságtudományi Intézete és a Gazdálkodási Tudományos Társaságok Szövetsége közös szervezésében zajlott tudományos konferencia Egerben az Egyetem Líceum épületének kápolnájában 2019. november 19-én 14.00 órai kezdettel.

 • Meghívó Kari TDK konferenciára

  A Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar TDK műhelyeiben 6 szekcióban mutatják be pályamunkáikat a hallgatók a 2019. november 27-én megrendezésre kerülő Intézményi Tudományos Diákköri Konferencián.

 • DUÁLIS NAP AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEMEN

  2019. november 20-án rendeztük meg a Duális napot egyetemünkön azzal a céllal, hogy jelenleg elsőéves hallgatóink, valamint a képzési forma iránt érdeklődők megismerhessék a Duális képzés lényegét, megvalósítási lehetőségeit, a gyakorlati képzését segítő partnervállalatokat és a már képzésben részt vevő hallgatók tapasztalatait.

 • "A TÁRSADALOMMÉRNÖK" KIÁLLÍTÁS

  A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából megtekinthető "A társadalommérnök" kiállítás a Tittel Pál Könyvtárban.

 • Dr. Sárkány Péter egyetemi tanári kinevezése

  Áder János köztársasági elnök 2019. szeptember 1-től egyetemi tanárrá nevezte ki kollégánkat, dr. Sárkány Pétert.

 • Vállalkozói kompetenciafejlesztés a gyakorlatban

  A Gazdaságtudományi Intézet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve hirdet szabadon választható tanegységet, 4 kredit értékben.