Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Öntevékeny csoportok

Utolsó módosítás: 2019. október 13.

MKT-HEMISZ
MAGYAR KÖZGAZDASÁGI TÁRSASÁG HEVES MEGYEI IFJÚSÁGI SZERVEZETE

Az MKT-HEMISZ 2014 februárjában alakult meg, ezt megelőzően két hallgató az MKT IB (Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Bizottsága) által szervezett vezetői hétvégén való részvételével belelátást kapott az ifjúsági szervezetek működésébe. Az ott szerzett tapasztalatokat felhasználva megalakult 15 hallgató részvételével az MKT-HEMISZ. A szervezet életre hívásának célja az volt, hogy a hallgatók olyan gyakorlati ismereteket szerezzenek, melyet tanórai keretek között nem kapnak meg. A célkitűzés középpontjában a gazdaság sokszínűségének megismertetése helyezkedik el, továbbá a gyakorlatiasság bemutatása, melyet első rendezvény kiválóan fémjelez.
Jelenlegi elnök Feke János Dávid, aki rövidesen átadja a stafétát utódjának, mivel végzett az EKE képzésén. A szervezet 2019-ben az IB országos elnöksége segítségével megszerveztek a 2019. évi FIKOT-ot (Fiatal Közgazdászok Országos Találkozója) Egerben, melyre közel száz hallgató érkezett és tanácskozott 2 napon keresztül.

A szervezet jövőbeni céljai a következők:
• a központi ifjúsági szervezet segítségével a helyi szervezet tagságának bővítése,
• helyi tudományos, ismeretterjesztő rendezvények szervezése,
• részvétel az országos szervezésű szakmai programokon, valamint a szervezet irányítási feladataiban,
• segíteni a helyi tagság bekapcsolódását az országos szervezet rendezvényeibe,
• részt venni a FIKOT (Fiatal Közgazdászok Országos Találkozója) és a KÁMFOR (Kárpát-medencei Fiatal Közgazdászok Találkozója) szervezésében, helyszín, rendezők biztosításában.Üzleti Tudományok Intézete

Pénz(ügyesek) Klubja

A Pénz(ügyesek) Klubja 2016/2017 tanévben alakult meg. A Klub tagjai a pénzügyi és számviteli tanszék oktatói és a programok megvalósításában közreműködő hallgatók. A Klub célja, olyan programok generálása, mely segíti a pénzügyi területek megismerését, a pénzügyi kérdésekkel kapcsolatos attitűdök kialakítását. A Klub tagjai részt vesznek már intézmények pénzügyekhez kapcsolódó programjain, rendezvényein.

Tevékenységek:

• Évente megrendezésre kerülő Kutatók éjszakája c. programsorozat keretében a pénzügyi ismeretek népszerűsítése, előadásokkal, játokos programokkal, bankjegy és érmekiállítással.
• Pénz(sztár) című országos középiskolai versenysorozathoz vizsgafeladatok készítése.
• Hallgatók felkészítése szakmai versenyekre: Ecosim szimulációs verseny, Győri Pénzügyi esettanulmány verseny.
• Pénzügyi ismeretek népszerűsítése középiskolásoknak: kvantitatív módszerek használata a pénzügyekben.
• Tudományos előadás tartása középiskolásoknak pénzügyi témában
• Üzemlátogatások szervezése

Események:
http://uzletitudomanyok.uni-eszterhazy.hu/hu/uzletit/intezet/hirek/c/vallalatszimulacios-versenyen-jart-a-gykrc-csapata

http://uzletitudomanyok.uni-eszterhazy.hu/hu/uzletit/intezet/hirek/c/rendhagyo-statisztika-ora

http://uzletitudomanyok.uni-eszterhazy.hu/hu/uzletit/intezet/hirek/c/kihelyezett-banki-ismeretek-ora

http://uzletitudomanyok.uni-eszterhazy.hu/hu/uzletit/intezet/hirek/c/esettanulmanyi-versenyen-jart-az-eke-gykrc-csapata

http://uzletitudomanyok.uni-eszterhazy.hu/hu/uzletit/intezet/hirek/c/procter-gamble-co-bemutato-foglalkozasa

http://uzletitudomanyok.uni-eszterhazy.hu/hu/uzletit/intezet/hirek/c/kutatok-ejszakaja-2017Egri Roma Szakkollégium

A Szociálpedagógia Tanszékhez kapcsolódik az Egri Roma Szakkollégium, amelynek fő tevékenysége a társadalmi befogadás és az esélynövelés. Az ezen belül működő öntevékeny csoportok egyike a tutor munkacsoport, akik hátrányos helyzetű gyerekkel foglalkoznak, kulturális és felzárkóztató korrepetálást végeznek. Ide tartozik a tudor munkacsoport is, akik öntevékenyen szervezik a tudományos életüket. A rendezvényes munkacsoport rendezvények segítségével fogja össze az Egri Roma Szakkollégium tagjait és az egyetem többi hallgatóját. Szakkollégiumunkban működik a sajtós munkacsoport, akik nyilvánosság eszközeivel újságot és kiadványokat jelentetnek meg. Az elnökségi munkacsoport tagjai pedig együttműködnek az egyetem különböző szervezetivel.
Ezekhez az öntevékeny csoportokhoz kapcsolódnak még olyan szociálpedagógusok vagy pedagógia szakosok, akik bekapcsolódnak a hátrányos helyzetűekkel folytatott szakmai tevékenységekbe.

Az Egri Roma Szakkollégium weboldala itt érhető el. 

 

 


< Vissza