Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Légy te is eszterházys!

Utolsó módosítás: 2019. október 17.

Az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Kara tíz alapszakkal, két diszcplinális mesterszakkal, több mint 20 tanári mesterszakkal, közel negyven osztatlan tanári szakpárral, duális képzéssel, és egy felsőoktatási szakképzéssel várja a jelentkezőket.

Az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Karán (TTK) 5 intézet: a Biológiai Intézet, a Matematikai és Informatikai Intézet, a Sporttudományi Intézet, a Földrajzi és Környezettudományi Intézet, valamint az Élelmiszertudományi Intézet foglalkozik az osztatlan tanár, az alap és mesterszakok gondozásával.

Pénzesné dr. Kónya Erika, a kar dékánja elmondta: a sport- és rekreációszervező, a testnevelő tanár és programtervező informatikus is a TTK legnépszerűbb szakjai közé tartozik. Mindezek mellett az osztatlan tanári szakot is egyre több fiatal választja, de várják a jelentkezőket a természettudományi terület szakjai is, úgymint a biológia, a földrajz, a fizika, a kémia, a környezettan és a matematika is.


A számítógépek és az okostelefonok széleskörű felhasználásának köszönhetően egyre több informatikai végzettségű szakemberre van szükség a munkaerőpiacon. Ezt az igényt szem előtt tartva a programtervező informatikus alapszakot Egerben és Sárospatakon, felsőoktatási szakképzéses formában pedig Gyöngyösön, Jászberényben és Sárospatakon is választhatják a jelentkezők.


A környezettan és programtervező informatikus szakokra jelentkezők választhatják a duális képzési formát is, ami azt jelenti, hogy az elméleti tudást az egyetemen sajátítják el a hallgatók, gyakorlati tapasztalatokat azonban a partnerintézményeknél szereznek. Ilyen például a ZF Hungária, az Aventics, a Bosch, az Egererdő Zrt., a Pevik Kft., az Energo Plusz Kft., Eger önkormányzata, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a felsőtárkányi önkormányzat, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Kormányhivatal.


Az egri Leányka úti épületekben minden feltétel adott a naprakész tudás megszerzéséhez. Hallgatóink bekapcsolódhatnak szakmai projektekbe, Tudományos Diákköri Konferenciákon vehetnek részt és tarthatnak előadásokat, valamint kiállításokat szervezhetnek. A TTK szoros kapcsolatban áll a Kutatásfejlesztési Központtal, így az ott zajló munkálatokkal is megismerkedhetnek tanulmányaik során. Az oktatást változatossá teszik a képzésekhez tartozó terepgyakorlatok, szervezett túrák, szakmai napok és szakhetek.


A diplomával rendelkező fiatalok gyógynövény ismereti szakreferens, fogyasztóvédelmi, a megújuló energiaforrásokkal, valamint a logikai játék és információtechnológiával foglalkozó továbbképzéseken vehetnek részt.

További információk itt érhetők el. 


< Vissza