Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A Botanikus Kert

Utolsó módosítás: 2019. október 17.

A Botanikus Kert az Eszterházy Károly Egyetem tulajdonában áll, a szakmai irányítását a Biológiai Intézet, ezen belül is a Növénytani és Ökológiai Tanszék biztosítja.

A Botanikus Kert helyi jelentőségű védett természeti terület – nevét minden bizonnyal megérdemli: a kert több mint 600 növényfajból álló élő gyűjtemény. Nagyrészt a hazai flóra vagy a Kárpát-medence növényfajai találhatók meg benne. A gyűjtemény kibővül a számos szubtrópusi és trópusi növénynek otthont adó Juhász Lajos Növényház és tetőkerttel is.
A Botanikus Kert legfontosabb feladata a növényfajok megőrzése, szaporítása és esetenként az eredeti élőhelyére történő visszatelepítése. Így a természetben veszélyeztetett fajok fennmaradását segíti élő. Mivel a Botanikus Kert az egyetemhez tartozik, fontos bemutató és az oktatást segítő gyakorlati helyszínnek tekintjük, kiemelkedő az ismeretterjesztő szerepe, lehetőséget biztosít botanikai, ökológiai és természetvédelmi kutatásokhoz, kellemes környezetet biztosít pihenéshez és kikapcsolódáshoz.


< Vissza