Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

2. Nemzetközi Környezeti Nevelési Konferencia

Utolsó módosítás: 2018. május 24.

Másodszor kerül megrendezésre a Nemzetközi Környezeti Nevelési Konferencia, az Európai Fenntarthatósági Hét részét képező regisztrált rendezvény.

Az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi karának szervezésében 2. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Környezeti Nevelési Konferencia, az International Environmental Education Conference – IEEC2018, amelyre az ország több intézetéből, egyeteméről és 9 országból regisztráltak résztvevők és előadók.

A konferencia része az Európai Fenntarthatósági Hétnek is, regisztrált rendezvénye az Európai Fenntarthatósági Hét honlapján. A Nemzetközi Környezeti nevelési konferencia célja, hogy összefogja azokat a kutatásokat, jó gyakorlatokat nemzetközi szinten, amelyek a Fenntartható Fejlődési Célok valamelyikét segítik.

A FAO (Food and Agriculture Organisation) Európai Erdőbizottságának Hegyvidéki vízgyűjtők kezelésével foglalkozó munkacsoportja tart a konferencián szekcióülést, melynek témája szintén a környezeti nevelés, ismeretek átadásának gyakorlata lesznek.

A Konferencia regisztrált résztvevője lesz sok neves professzoron kívül a Capital Publishing indiai könyvkiadó és a Környezeti Nevelési Egyesület is, mint kiállító.

A terepi programok, és a két helyszín (május 30: Líceum, május 31. C épület 124. előadó ) mellett a Líceum Varázstornyának látogatása is a program része.

A rendezvény letölthető programja.

Kiállítóként jelenik meg a Környezeti nevelési Egyesület is.

Társzervezőink:

  • Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
  • Bükki Nemzeti park Igazgatóság

A szervezőbizottság tagjai:

  • Pénzesné Dr. Kónya Erika elnök
  • Dr. Mika János EKE
  • Dr. Varga Attila EKE OFI
  • Dr. Murányi Zoltán EKE
  • Ütőné Visi Judit OH
  • Dudás György BNPI

A konferenciát a EFOP-3.6.2-16-2017-00014 "Nemzetközi kutatási környezet kialakítása a fényszennyezés vizsgálatának területén" projekt támogatja.


< Vissza