Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Életett mentett egy hallgatónk

Utolsó módosítás: 2017. július 10.

Szerdán az egri strandon víz alá merült egy kisgyermek, akit újra kellett éleszteni. Hallgatónk, Géczi Helga - aki nyaranta uszodamesterként dolgozik a helyszínen - épp a közelben tartózkodott, és megmentette a gyermek életét

Mint arról a heol.hu beszámolt, szerdán életet mentett Géczi Helga, az Eszterházy Károly Egyetem biológia-testnevelés osztatlan tanári képzésén tanuló hallgatója, aki egy víz alá merült hároméves gyermeket élesztett újra. Hogy hogyan élte meg a történteket, arról így számolt be:

- Igazság szerint, már két éve dolgozom az Egert Termál Kft-nél, most ez a harmadik nyaram, viszont sajnos nem ez volt az első újraélesztésem, a hasonlóság annyi, hogy a korábbi is sikeres volt, illetve ez is, hál' Istennek… Éppen hátul voltam az úszómedencénél, és a kollégám kiabált át a csúszdás medencétől, hogy Helga, gyere, mert baj van. Az embernek a hangjából ilyen esetekben érezni lehet, hogy nem egy lábujjvágás miatt riasztanak. Gyorsan oda is futottam, a kisfiú pedig ekkor már kint feküdt a parton, és én egyből láttam, hogy a szája lila. Gyorsan megnéztem a légzést, ami nem volt, de még keringése sem, ezért mellkaskompresszióval azonnal elkezdtem az újraélesztést. A szájából mindjárt jött is a víz, oldalra is fordítottam, az újraélesztés pedig körülbelül másfél-két percig tartott, de az egész eset nagyjából negyedórás volt. Persze, ilyenkor olyan, mintha órákig állnánk ott. Mondanom sem kell, gyorsan megjelent körülöttünk mindenki, de mire a mentő odaért, már viszonylag stabil állapotba sikerült hozni a kisfiút, szóval szerencsére jó végkimenetele lett a történetnek.

Engem már az első eset is sokáig a hatása alatt tartott, de most, hogy egy kisgyermekkel történt minden, így még rosszabbul érintett. Amikor túl voltunk mindenen, felhívtam rögtön anyukámat, és ki is sírtam neki magam, így sikerült megnyugodnom. A körülöttem dolgozó kollégák megdicsértek és megöleltek, odajött hozzám Rutka Peti is, aki szintén részt szokott venni a strandon zajló hobbivízilabda edzésen, és természetesen ő is kikérdezett, hogy mi történt. Elmondtam újra, és meg is dicsért ő is, de ekkor még nem tudtam, hogy ilyen gesztust kapok majd a kézilabda klubtól. Lévén, hogy sportszakos egyetemista vagyok, eddig is jártam a kézi meccsekre, és ezek után is fogok, de ez most nagyon jól esett, ami köszönök szépen!

S hogy mi ez gesztus? Rutka Pétert elárulta:

- Számomra nem is volt kérdéses, hogy felkeressem és a csapat felszerelése közül több ajándékkal is meglepjem. Továbbá felajánlottam neki, hogy az új szezon legelső bajnoki mérkőzésén ő végezze el a kezdődobást is. Ezzel is szeretnénk kifejezni, hogy mi az egyetemen egy nagy család vagyunk, és nyomon követjük a hallgatók és társaink életet.

< Vissza