- TTK
- |
- Szervezet
- |
- Hallgatók
- |
- Tudomány
- |
- Nemzetközi
- |
- Jelentkezők
- |
- Kultúra
- |
- Alumni
- |
- Közlemények
FOODTESZT Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny
Utolsó módosítás: 2014. október 02.
Élelmiszer-tudományi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny 2014. október 17-én
Az Eszterházy Károly Főiskola EGERFOOD Regionális Tudásközpontja a korábbi években megszervezett "FOODTESZT" regionális vetélkedőjét 2013-tól országos szintű élelmiszer-tudományi középiskolai versennyé bővítette. A 9-10. osztályos tanulók számára meghirdetett verseny játékos, ugyanakkor tudományos ismereteket sem nélkülöző ismeretterjesztő vetélkedő, amely a tanulók számára élelmiszer-tudományi ismeretek, élelmiszerbiztonság és "tudatos fogyasztói magatartás" tárgykörökben nyújt lehetőséget magas szintű ismeretek elsajátítására és az elsajátított ismeretek bemutatására a következő témakörökben:
- Egészséges táplálkozás (életmód)
- Dietetika
- Funkcionális élelmiszerek
- Regionális gasztronómia
Az Országos döntő helyszíne: Eszterházy Károly Főiskola - Élelmiszertudományi Intézete. Időpontja: 2014. október 17. 10-15 óra között a Líceum Dísztermében.
Bővebb információért érdemes ellátogatni az Egerfood hivatalos Facebook-oldalára.
A rendezvény "Az élelmiszerbiztonság, a táplálkozástudomány, az eredet- és fogyasztóvédelem aktuális kihívásai és eredményei ismertetése modern és sokrétű eszközökkel, összehangolt tartalomfejlesztéssel az egészségtudatos fogyasztói kultúra elősegítése érdekében" - TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0025 projekt keretén belül valósul meg.