Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Természettudományi karok országos találkozója

Utolsó módosítás: 2019. június 18.

A természettudományi terület képzései és a pedagógusképzés is témája volt a Természettudományi karok országos találkozójának, a TTK Dékáni Kollégiumnak Egerben.

Május 31-én 6 egyetemről (Szegedi Tudományegyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, Pécsi Tudományegyetem és Eszterházy Károly Egyetem) érkeztek dékánok, dékánhelyettesek, hivatalvezetők és tanácsadók Egerbe, hogy az aktuális oktatási kihívásokról, futó pályázati eredményekről, hallgatókat érintő aktualitásokról és vitás képzésfejlesztési témákról tanácskozzanak.

A TTK Dékáni Kollégium nagy hagyományokra tekint vissza, félévente egyetemről egyetemre, TTK-s karról karra látogatva tartja fenn szakmai egyetemi közösségét és érdekérvényesítő erejét több éve. Az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi kara az egri intézmény egyetemmé válását követően, 2017-ben csatlakozott kari szinten a TTK Dékáni Kollégiumhoz.

A szakmai tanácskozás folyamán állást foglaltak a résztvevők abban, hogy a jövő évi felvételit érintő nyelvi és emelt szintű érettségi követelmények nehézséget fognak okozni az egyetemeknek, vagy legalábbis kiszámíthatatlanná teszi a jövő évi érettségi kimeneti és a felvételi bemeneti kapcsolatát, melyre a dékáni Kollégium egy egyeztető fórumot kezdeményez a fenntartói képviselőkkel.

Bemutatkozott a Természettudományos Hallgatók Szövetsége és jelen volt az Eszterházy Károly egyetem HÖK elnöke is. Pénzesné Kónya Erika vendéglátó dékánként köszöntötte a megjelenteket, majd ezt követően a Pedagógusképző Központ vezetője és a Varázstorony igazgatója, Murányi Zoltán is mondott köszöntő szavakat.

A Komplex alapprogram eredményei és a Varázstorony MTMI szakokhoz kapcsolódó programjai is bemutatásra kerültek a program folyamán.

Az ebéd utáni záró program keretében a TTK Dékáni Kollégium következő találkozó helye is megbeszélésre került.

A hírt küldte: Pénzesné Kónya Erika
TTK dékán


< Vissza