Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Start-up Incubation Ecosystems

Utolsó módosítás: 2020. augusztus 27.

Novotny Ádám et al. szerkesztésében megjelent a Start-up Incubation Ecosystems c. kutatási kézikönyv

A start-up vállalkozások ugyan kicsinek születnek, de némelyek közülük megváltoztathatják a világot. Fejlődésükhöz azonban támogató környezetre van szükség. A madarakhoz hasonlóan, az inkubáció (keltetés) és a megfelelő erőforrások (táplálék) létfontosságúak a „tojásból kitörő" kis innovatív cégek számára, meghatározzák azok növekedési potenciálját, túlélési képességét, életkilátásait. A könyv egyedi látásmódban és átfogóan mutatja be a start-up inkubációs ökoszisztémát: azon szervezeteket, egyéneket és egyéb tényezőket (pl. egyetemek, inkubátorházak, bankok, üzleti angyalok, kockázati tőkések, nagyvállalatok, kormányzati programok), melyek interakcióik során tápláló környezetet teremtenek a – szárnyaikat próbálgató – start-up vállalkozások sikeres fejlődéséhez.

Az angol nyelvű kézikönyv 23 fejezete egyaránt tartalmaz szakirodalmi elemzéseket, elmélet-fejlesztést és empirikus tanulmányokat, több mint 50 kutató tollából a legkülönfélébb országokból, mint pl. Ausztrália, Belgium, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Államok, Finnország, Franciaország, Hollandia, Japán, Németország, Norvégia, Olaszország, Svájc, Svédország és Új-Zéland. A könyvet az Edward Elgar Pub. (Cheltenham, UK / Massachusetts, USA) kiadásában olvashatják, annak megjelenését az Észak-Norvégiai Regionális Kutatási Alap és a norvég Nord University támogatta. A fejezeteket egyaránt ajánljuk kezdő (témájukat kereső) és tapasztaltabb kutatók, egyetemi oktatók, politikusok és gyakorlati szakemberek számára.

A szerzők mellett, a könyv létrehozásában nyújtott jelentős szakmai segítségükért kiemelt köszönet illeti a szerkesztőtársakat: Einar Rasmussen, Tommy H. Clausen (mindkettő: Nord University Business School, Norway) és Johan Wiklund (The Al Berg Chair and Professor of Entrepreneurship, Whitman School of Management, Syracuse University, USA) professzorokat.

A könyv az alábbi linken vásárolható meg (ill. az Egyetem könyvtárában is hamarosan elérhető):

https://www.e-elgar.com/shop/gbp/research-handbook-on-start-up-incubation-ecosystems-9781788973526.html

 


< Vissza