Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Dékáni köszöntő

Utolsó módosítás: 2019. október 15.

Kedves Látogató!

Nagy tisztelettel köszöntöm Önt az Eszterházy Károly Egyetem Agrártudományi és Vidékfejlesztési Karának honlapján! Karunk az Észak-Magyarországi Régió meghatározó agrárképzési központja. Székhelye a Mátra hegység gyönyörű környezetében, Gyöngyös városban az Egyetem Károly Róbert Campusán található. A Karon gyakorlatorientált képzést kínálunk, naprakész elméleti és gyakorlati ismeretekkel a mezőgazdaság és vidékfejlesztés szakterületén.

A mezőgazdaság biológiai, technológiai és ökonómiai alrendszerekből álló élő ökoszisztéma, melynek gazdaságos és eredményes működtetése jól felkészült szakembereket igényel. A Kar célja, hogy olyan versenyképes szakembereket képezzen és bocsásson ki, akik messzemenőkig megfelelnek a felhasználói szféra igényeinek, és alkalmazkodni képesek az állandóan változó, megújuló gazdasági és környezeti feltételekhez és kihívásokhoz.

Képzési palettánk és kutatási tevékenységünk az agrárképzés széles területét átöleli, hangsúlyozva a termelés környezeti és fenntarthatósági szempontjait valamint a vidékfejlesztést és a tájgazdálkodást. Hallgatóinknak igyekszünk magas szintű elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtani mind a hagyományos (földművelés, növénytermesztés, állattenyésztés), mind pedig a modern technológiákat megalapozó diszciplínákban (agrár-környezet gazdálkodás, precíziós mezőgazdaság, vidékfejlesztés). Képzési programjaink felölelik a felsőoktatási szakképzést, az alapképzést és a mesterképzést egyaránt. Néhány szakot (környezetgazdálkodási agrármérnök, mezőgazdasági mérnök, szőlész-borász mérnök) nem csak magyar, hanem angol nyelven is hirdetünk. Nagy hangsúlyt fektetünk az élethosszig tartó tanulást szolgáló képzésekre is. A tantervek és tantárgyi programok kidolgozásakor, korszerűsítésekor messzemenőkig figyelembe vesszük a mezőgazdasági vállalkozások igényeit. A duális képzési forma is elérhető a jelentkezők számára, ami az egyetem és a mezőgazdasági vállalkozások közötti széleskörű szakmai és üzleti együttműködésen alapul.

Honlapunk áttanulmányozásával részletesebb információkhoz juthat a kari szervezetről, az intézetek oktatási és kutatási tevékenységeiről, a képzési programokról, a hallgatói életről. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, várjuk a hallgatóink sorába, vagy legyen szakmai partnerünk!

Dr. Fodor László
dékán


< Vissza