Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Légy te is eszterházys!

Utolsó módosítás: 2020. február 25.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus ad otthont az Eszterházy Károly Egyetem Agrártudományi és Vidékfejlesztési Karának. Gyöngyösön több mint 55 éve van jelen az agrár-felsőoktatás.

Az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kar három képzési szinten kínál továbbtanulási lehetőséget modern és természetközeli környezetben. A kar (EKE-AVK) 2 éves képzési idejű felsőoktatási szakképzési szakjain választható az általános agrár ismereteket közvetítő mezőgazdasági felsőoktatási szakképzés. 


Történelmi gyökerekből táplálkozik a szőlész-borász felsőoktatási szakképzés, hiszen a kar a Mátrai Borvidék központjában található. Mindkét felsőoktatási szakképzést kínálja a kar nappali és levelező tagozaton. A szőlész-borász felsőoktatási szakképzés sárospataki képzési hellyel is választható. Új szakunk a kínálatban a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzés!


A mérnöki oklevél kiadásával záruló 3,5 éves képzési idővel rendelkező alapképzési (BSc) szakok széleskörű agrár-ismereteket fednek le: kertészmérnöki, mezőgazdasági mérnöki, vadgazda mérnöki és vidékfejlesztési agrármérnöki szakok választhatók. Ezek képzési helye Gyöngyös, míg a szőlész-borász mérnöki alapképzési szak egri és sárospataki képzési helyszínnel választható. Egyes szakokon mélyebb ismereteket adó - gyógy- és fűszernövények, agrár-környezetgazda, növénytermesztő-növényvédő, helyi gazdaságfejlesztő, településgazda specializációk is választhatók. Angol nyelven a mezőgazdasági mérnöki szakon van lehetőség tanulmányokat folytatni külföldi hallgatókkal.


Duális képzésben a kertészmérnöki, mezőgazdasági mérnöki, szőlész-borász mérnöki és vidékfejlesztési agrármérnöki szakok választhatók. A karon a vidékfejlesztési agrármérnöki (MSc) mesterképzési szakon van lehetőség egyetemi szintű oklevelet szerezni. Valamennyi szak választható nappali és levelező munkarendben. A gyakorlati ismeretek megszerzését a tangazdaság, a Fleischmann Rudolf Kutatóintézet, a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, az Erdőtelki Arborétum, laboratóriumok valamint üzemlátogatások biztosítják. Valamennyi szakhoz kapcsolódóan van lehetőség külföldi részképzésre és a gyakorlat teljesítésére az Erasmus+ programban.


A diplomával már rendelkezők részére a hulladékgazdálkodási szaktanácsadó és a precíziós mezőgazdasági szakmérnök ill. szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szakok nyújtanak új és mélyebb ismereteket. E szakokat levelező tagozaton hirdetjük.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus korszerű infrastruktúrával, esztétikus parkkal, modern környezetben és családias hangulatban várja a jelentkezőket, épületeink és diákotthonunk akadálymentesítettek. Hallgatóink rendelkezésére rendelkezésére áll menü és al'a carte kínálattal a Károly Róbert Étterem továbbá egy snack bar. A campus könyvtára 30 ezer kötettel várja a hallgatókat. A távolról érkező nappali és levelező tagozatos hallgatók kérésre modern környezetben 2 vagy 3 ágyas, barátságos és kényelmes szobákban kapnak elhelyezést a Károly Róbert Diákotthonban, amely a campustól 15 perc sétával érhető el. Ugyanitt rendelkezésre áll sportcentrum, de Gyöngyös városa és a Mátra is kínálja a sportolási lehetőségeket. A campus hatféle államilag elismert nyelvvizsga akkreditált vizsgahelye: ELTE Origó, TIT-TELC, KJE TársalKODÓ, Language Cert, KITEX és KJE GazdálKODÓ. 


Több öntevékeny kör áll hallgatóink rendelkezésére: a Bor Klub a kulturált borfogyasztás, a borászat és a gasztronómia világába kalauzolja az érdeklődőket. Az Öko Klub környezetvédelemmel, környezettudatosság erősítésével, foglalkozik, népszerűsítő programokat szervez. A Gyógynövény Klub rendezvényeire és külföldi szakmai utazásaira a gyógy- és fűszernövények iránt érdeklődőket várja. A MátraVidék Klub a vidéki térségek sajátos gazdasági-társadalmi folyamataival és a vidék fejlődését elősegítő eszköztárral ismerteti meg a hallgatókat. A Ká-Ró Színkör a színjátszás és szereplés iránt érdeklődő hallgatókat vonzza. A Campus Vöröskereszt véradásszervezéssel és szociális tevékenységgel járul hozzá a társadalmi felelősségvállaláshoz. Hallgatóink érdekképviseletét ellátó Campus Hallgatói Önkormányzat által szervezett események - gólyatábor, cseperedés, gólyabál, focibajnokságok, majális, szabadidős kirándulások - a hallgatók rendszeresen visszatérő rendezvényei.


A Mátra kapujának is nevezett Gyöngyös az M3 autópálya mellett található, de tömegközlekedéssel is könnyedén elérhető a fővárosból és a környező régiókból.

További információk itt érhetők el. 


< Vissza