Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Bor Klub

Utolsó módosítás: 2020. július 08.

 

 

 

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus több, mint öt évtizedes története során mindig meghatározó volt a szőlészeti és borászati ismeretek oktatása. A Mátrai borvidék központjában található intézményben a 2012/2013. tanévben alakult az akkor még KRF Bor Klub azzal a céllal, hogy megismertesse a kulturált borfogyasztást, illetve lehetőséget biztosítson az itt tanuló szőlész-borász hallgatóknak és érdeklődőknek, hogy a borászat és pincészetvezetők előadásában megismerjék a szakma érdekességeit, szépségeit az élményeken és a bemutatott borokon keresztül.

Hallgatói borbemutatókat 2015. szeptembertől szervez a klub, mely során a hallgatóknak lehetősége nyílik az iskolában szerzett tudásuk alapján készített borokat közösen értékelni, megkóstolni.

Eddig meglátogatott pincészetek: Pannonhalma (Főapátsági Pincészet), Eger (Bolyki pince), Verpelét (Varga pince), Feldebrő (Gecse István)
Gyöngyös és környékén meglátogatott borászatok: Szőke Mátyás, Danubiana, Nagyréde Szőlőskert Kft., Borpalota, Benedek pince, Ludányi pince
Vendégborászaink voltak: Alkonyi László (Tokaj, Kaláka pince), Kősziklás Pincészet (Neszmély), Bárdos és Fia, Babiczki László, Szecskő Tamás


A klub üzemlátogatásokat is szervez és rendezvényeire szeretettel vár minden érdeklődőt, aki érdeklődik a magyar borok világa iránt.

 

Mentortanár:
Kaprinyák Tünde
kaprinyak.tunde@uni-eszterhazy.hu

 

 

 


< Vissza