Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Felsőoktatási szakképzési szakok

Utolsó módosítás: 2020. február 10.

 

   
 
   
   

Az Agrártudományi- és Vidékfejlesztési Kar háromféle felsőoktatási szakképzési szakon kínál továbbtanulási lehetőséget. A kar kínálatában a gyöngyösi képzési helyszín mellett sárospataki képzési helyszínnel szereplő szak is található.

Felsőoktatási szakképzés

Felsőoktatási szakképzés a felsőoktatás rövid ciklusú képzési rendszere.

A felsőoktatási szakképzés az oktatás egységes nemzetközi osztályozásának rendszerében (ISCED - International Standard Classification of Education): ISCED 5B

A Magyar Képesítési Keretrendszerben (MKKR) az 5. szinthez, ennek illeszkedése révén az Európai Képesítési Keretrendszerben (EKKR) 5. szintjéhez tartoznak az e programok révén megszerezhető képesítések.

A felsőoktatási szakképzésben kiállított oklevél önálló végzettségi szintet nem tanúsít, azonban szakképzettséget igen.


A képzési idő szakjaink esetében 4 félév, amely magába foglal 1 félév összefüggő szakmai gyakorlatot.

Felsőoktatási szakképzésre az jelentkezhet, aki legalább érettségi bizonyítvánnyal vagy azzal egyenértékű bizonyítvánnyal, tanúsítvánnyal, oklevéllel rendelkezik.


Az oklevél megszerzését követően ki lehet lépni a munkaerőpiacra, illetve van lehetőség jelentkezni karunk alapképzési (BSc) szakjaira. Sikeres felvételi eljárást követően a felsőoktatási szakképzésben megszerzett meghatározott kreditek beszámíthatók az alapképzésben.

Felsőoktatási szakképzési szakjaink felvételizőknek:

- Gyógy- és fűszernövények

- Mezőgazdasági

- Szőlész-borász

 

 


< Vissza