Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Agrárközösség NAIK Roadshow 2020

Utolsó módosítás: 2020. február 12.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus adott otthont az Agrárközösség NAIK Roadshow 2020-nak. A rendezvény a régió gazdálkodóinak szólt. Az országjáró rendezvénysorozat szervezőinek célja, hogy a gazdálkodók naprakész információkat kapjanak gazdaságuk fejlesztéséhez és modernizációjához.

Jogászkodna a gazda, ha lenne segítsége. Sorskérdések az agráriumban. Finanszírozási megoldások gazdaságok fejlesztésére. A modernizálódás eszközei. Többek között ilyen témájú előadásokat is meghallgathattak azok, akik részt vettek a gyöngyösi campuson megrendezett Agrárközösség NAIK Roadshow-n.


A rendezvényt Bori Tamás Európai Uniós Agrárszakértő köszöntője nyitotta meg. Beszédében kitért az agrárpolitikában jelenleg is folyó reform folyamatokra, valamint az Európai Unió által várhatóan 2022. január 1-jén bevezetendő új rendszerre, melynek célja a mezőgazdaság környezetbaráttá tétele, valamint a fenntarthatóság elősegítése. A reform egyik alapeleme az úgynevezett zöld megállapodás, ami nem csak az agrárpolitikára lesz hatással, hanem többek között az iparra, a mezőgazdaságra és a közlekedésre is.


Török Gyula, az Agrárközösség ügyvezetője elmondta, az általuk szervezett roadshow-k célja az, hogy a gazdák hiteles forrásból pontos és alapos tájékoztatást kaphassanak az őket érintő aktualitásokról és változásokról. Ezek a rendezvények mindkét fél számára fontosak. Az előadóknak és a szervezőknek azért, mert ezeken a rendezvényeken egy év alatt átlagosan 5-800 érdeklődőhöz tudják eljuttatni a naprakész információkat. A gazdák szempontjából pedig azért, mert olyan ismereteket kapnak, amiket ha beépítenek a hétköznapjaikba, sikeresebben fognak tudni gazdálkodni.

szöveg, fotó: Nagy Réka


< Vissza