Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Megkezdődött a záróvizsga a gyöngyösi campuson

Utolsó módosítás: 2020. június 16.

Megkezdődtek az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán a záróvizsgák. Négy nap alatt 16 bizottságban összesen 202 hallgató ad számot tudásáról az intézményben. A veszélyhelyzetre tekintettel a gyöngyösi campuson szigorú biztonsági előírások betartásával folynak a vizsgák.


Alap- és mesterképzéses, valamint felsőoktatási szakképzéses hallgatók egyaránt vizsgabizottság elé állnak június 16 és 19 között, hogy számot adjanak a megszerezni kívánt képesítéshez szükséges szakmai felkészültségükről.


A végzősök közül a legtöbben, 167-en a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon folytatták tanulmányiakat, 24 hallgató az Agrártudományi és Vidékfejlesztési, 5 az Informatikai, 6 pedig a Természettudományi Kar valamely szakján szerezhet oklevelet.


A veszélyhelyzetre tekintettel a gyöngyösi campuson szigorú biztonsági előírások betartásával folynak a vizsgák. Hallgatóink és oktatóink egészségének megőrzése érdekében a végzősök csak a számukra kijelölt időszakban tartózkodhatnak a campus épületében és csökkentett létszámú, 3 és 4 fős bizottságokban vizsgáznak. Cél, hogy a záróvizsga ideje alatt a lehető legkevesebb társukkal és oktatóval kerüljenek kapcsolatba. A kisebb létszámnak köszönhetően ez az Agrártudományi és Vidékfejlesztési, valamint az Informatikai Karon a személyes szakdolgozatvédés és tételhúzás mellett is megoldható, ám a Gazdaság és Társadalomtudományi Karon a szakdolgozatukat/diplomamunkájukat, vagy portfóliójukat otthonról, online felületen védik meg a hallgatóink és csak a szóbeli szakzáróvizsga idejére kell a campus épületében tartózkodniuk. A Természettudományi Kar végzőseinek pedig a védés és a tételhúzás is online felületen történik.


A 16 bizottságból háromban angol nyelven is folynak a vizsgák, itt a gyöngyösi campus 37 külföldi hallgatója adhat számot tudásáról és védheti meg szakdolgozatát/diplomamunkáját.

szöveg, fotók: Nagy Réka


< Vissza