Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Nyílt nap

Utolsó módosítás: 2020. január 23.

A felvételi időszakban második alkalommal nyílt napon ismerkedhettek meg a továbbtanulás előtt állók az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusával.


Az intézmény Agrártudományi és Vidékfejlesztési, Gazdaság- és Társadalomtudományi, valamint Informatikai Karon is hirdet képzéseket. A felvételizők alap- és mesterképzésen, valamint felsőoktatási szakképzésen induló szakokra is jelentkezhetnek.


2020. szeptemberében új szak is indul a gyöngyösi campuson. A Gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzési szakon elsajátított ismeretek hatékonyan segíthetik a természetgyógyászat, turizmus, gyógytermékeket gyártó vállalkozások, egészségmegőrző wellness szolgáltatás területén dolgozók munkáját is. A 4 féléves képzést az egyetem nappali, levelező, magyar állami ösztöndíjas és önköltséges formában is meghirdeti. A szak a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásban január 31-ét követően lesz választható a jelentkezők számára az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kar (EKE-AVK) kínálatában az E-felvételiben.


Dr. Bujdosó Zoltán campusokért felelős rektorhelyettes köszöntője után az érdeklődők Lakatos Márk mesteroktató segítségével megismerkedhettek az egyetemmel, a gyöngyösi campus képzési kínálatával, a felvételi eljárás követelményeivel, valamint a fontosabb határidőkkel is. Ezt követően Dr. Baranyi Aranka intézetigazgató beszélt az Üzleti Tudományok Intézetének képzési kínálatáról, és az ezeken a szakokon végzett hallgatók előtt álló lehetőségekről is.


A nyílt napra ellátogatóknak az előadásokat követően lehetőségük volt személyes konzultációra az őket érdeklő szakok felelős oktatóival, akiktől személyre szabott tanácsokat kaphattak. A tanulmányi csoport vezetőjétől pedig segítséget kaptak pontjaik kiszámításához is.


Az érdeklődők mindezek mellett beszélgethettek a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Hallgatói Önkormányzatának tagjaival, a Nemzetközi Iroda munkatársaival, tájékozódhattak a nyelvvizsga lehetőségekről, megismerkedhettek az Egri Campus képzési kínálatával, a Varázstorony pedig látványos fizikai kísérletekkel mutatkozott be nekik.


Akik nem tudtak részt venni a nyílt napon, felvételi tájékoztatókon még megismerkedhetnek a Gyöngyösi Károly Róbert Campussal:
- 2020. február 1. (szombat) - 10 óra
- 2020. február 8. (szombat) - 12 óra

szöveg, fotók: Nagy Réka


< Vissza