Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Oklevélátadó díszünnepély

Utolsó módosítás: 2020. február 08.

Közel 80, alap és mesterszakon, valamint felsőoktatási szakképzésen végzett hallgató, köztük 6 külföldi vette át oklevelét ünnepélyes keretek között az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán.


A gyöngyösi campus oklevélátadó ünnepségén Dr. Bujdosó Zoltán köszöntötte elsőként a végzős hallgatókat. Az Eszterházy Károly Egyetem campusokért felelős rektorhelyettese beszédében elmondta, biztos benne, hogy a friss diplomások tudására hazai és európai szinten is szükség lesz, hiszen Magyarország és Európa is olyan kihívásokkal néz szembe, amelyekre az agrár- és közgazdaságtudományokban felhalmozott tudás hiányában nem lehet érvényes válaszokat adni.


Az Ünnepi Szenátus ülés résztvevőit köszöntötték a nemrég Gyöngyös Város Kultúrájáért Kitüntetésben részesített Ká-Ró Színkör tagjai is.


A díszünnepélyen a búcsúzó hallgatók átadták az iskola zászlaját az alsóbb évfolyamosoknak, majd Breznyik Benjámin, a gyöngyösi campus Hallgatói Önkormányzatának korábbi elnöke, valamint Alvaro Avila mexikói hallgató köszönt el a végzős évfolyam nevében.


A rendezvényen Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektori jogkörben eljáró rektorhelyettes és Dr. Bujdosó Zoltán campusokért felelős rektorhelyettes köszöntötte a 30. és 25. jubileumot ünneplő, valamint a nyugdíjba vonuló munkatársakat.


Az Eszterházy Károly Egyetem 2019/2020-as tanév II. félévére oktatási asszisztens demonstrátori pályázatot hirdetett az oktatási feladatok iránt elkötelezett hallgatók számára. A pályázat kiemelt célja, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezhessenek az oktatói feladatok ellátásában. A demonstrátori címet idén Elizaveta Polishchuk turizmus-menedzsment mesterképzési szakos, valamint Mohammad Khier Ibrahim Abdulrahman Alamaireh vállalkozásfejlesztés mesterképzési szakos hallgatók nyerték el.


A Duna House cégcsoport idén díjat ajánlott fel a záróvizsgán két legjobban teljesítő hallgatónknak. A díjat Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon Tóthné Tuza Tímea Pénzügy számvitel alapképzési szakos hallgató, az Agrár- és Vidékfejlesztési Karon Molnár Beáta Vidékfejlesztési Agrármérnöki mesterképzéses hallgató kapta.

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus Hallgatói Önkormányzata 5 évvel ezelőtt vándordíjat hozott létre, melyet minden évben a hallgatók által legkiválóbbnak ítélt oktató kapja meg az adott tárgyból való felkészültség, a hallgatókkal szembeni korrektség, a leadott anyag érthetősége, a segítőkészség és követelményrendszerek teljesíthetősége alapján. A 2019-es év legkiválóbb oktatójának kiválasztásában több mint kétszáz hallgató vett részt. Titkos szavazataik alapján a 2019/2020-as tanévben a legkiválóbb oktatónak járó Aranykréta díjat Dr. Pántya Róbert főiskolai docens vehette át.


Az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi, Informatikai valamint Agrártudományi Karának végzősei Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektori jogkörben eljáró rektorhelyettestől, Dr. Bujdosó Zoltán campusokért felelős rektorhelyettestől, Dr. Csáfor Hajnalka dékántól és Dr. Tóth Lászlótól, a Vidékfejlesztési és Tájgazdálkodási Intézet igazgatójától vehették át végzettségüket igazoló oklevelüket.

szöveg, fotó: Nagy Réka

 


< Vissza