Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Gyógy- és fűszernövények szak indul

Utolsó módosítás: 2020. január 08.

Gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzési szak indul 2020. szeptemberétől az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán.

Az Eszterházy Károly Egyetem jogelőd intézményei aktív oktatási tevékenységet folytattak az egykori gyógynövény- és fűszernövénytermesztő és -feldolgozó felsőfokú szakképzési szakon. A megszüntetett képzés pótlására az egyetem 2017-től kezdődően kidolgozta a Gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzési szak képzési és kimeneti követelményeit az ágazat szereplőinek bevonásával.

A képzés célja olyan szakképzettség elérésének biztosítása, amelynek birtokosa képes a gyógy- és fűszernövények Magyarországon termeszthető fajainak termesztéstechnológiáit megvalósítani, azt fejleszteni, a vadon termő gyógynövények fenntartható gyűjtését megvalósítani, az egyes munkafolyamatokat megtervezni és azokat irányítani, az ökológiai adottságoknak megfelelően a termesztéstechnológia elemeit (biológiai, agrotechnikai) összehangolni és adaptálni. Jártas a feldolgozás módjaiban, a minőségi követelmények előírásaiban és a forgalmazás rendjében. Ismeri a gyógy- és fűszernövények felhasználásának lehetőségeit, formáit, rendelkezik az ehhez szükséges gyógynövény- és drogismerettel. Képes a kis- és középüzemekben korszerű irányítói és vezetői tevékenységre.

A képzésben elsajátított ismeretek hatékonyan segíthetik a természetgyógyászat, turizmus, gyógytermékeket gyártó vállalkozások, egészségmegőrző wellness szolgáltatás területén dolgozók munkáját is.

A 4 féléves képzést az egyetem nappali, levelező, magyar állami ösztöndíjas és önköltséges formában is meghirdeti.

A szak 2020. évi felsőoktatási felvételi eljárásban január 31-ét követően lesz választható a jelentkezők számára az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kar (EKE-AVK) kínálatában az E-felvételiben.

Jelentkezési határidő: 2020. február 15.

A képzésről bővebben


< Vissza