Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kortárssegítő Mentálhigiénés Tanácsadó Iroda

Utolsó módosítás: 2020. február 16.

KoMeTI hallgatói szolgáltatásai

A Kortárssegítő Mentálhigiénés Tanácsadó Iroda 1992 óta létezik az Egri Campuson, 2010 óta jelenlegi formájában és nevével működik. Jelenleg egy fő tanácsadó kollégával és elsősorban szociálpedagógia szakos önkéntesekkel segítünk a hallgatóknak az egyetemi közösségbe való beilleszkedésben és az őket érő nehézségek, kihívások megoldásában.

Az Egri Campuson rendszeresen működő ingyenes szolgáltatások:

Egyéni tanácsadás: a szolgáltatás segítségével egyéni beszélgetés keretében tudják a hallgatók problémájukat megosztani egy tanácsadóval és közösen dolgozni annak megoldásában. A tanácsadást végzett szociálpedagógus végzi, így olyan személyekkel tudunk elsősorban dolgozni, akik normál személyiségfejlődésűek, képesek a probléma megoldására, amely probléma kapcsolódhat a család, öndefiniálás, élettervezés, szenvedélybetegségek, karriertervezés, álláskeresés területéhez. Amennyiben a szolgáltatást igénybe vevő hallgató problémája nem a tanácsadó kompetencikörébe tartozik vagy személyiségzavarral küzd továbbításra kerül pszichológushoz, pszichiáterhez. A tanácsadások során köti a tanácsadót a titoktartás. A tanácsadás folyamatjelleggel minimum 4-6 alkalommal kerül megvalósulásra, heti rendszerességgel, alkalmanként nagyjából 60 percben. A tanácsadás helyszíne az Almagyardombi Kollégium fsz. 7-es irodája. A szolgáltatás igénybevételéhez előzetes bejelentkezés szükséges a bocsi.ivett@uni-eszterhazy.hu e-mail címen vagy személyesen a tanácsadás helyszínén.

Egyéni beszélgetés/ Intercultural Counseling: külföldi hallgatók részére biztosított egyéni beszélgetési lehetőség idegen nyelven beszélő tanácsadóval, aki elsősorban interkulturális kérdésekben tud segítséget nyújtani a hallgatóknak. A beszélgetést Geml Johanna kulturális antropológus tartja, heti rendszerességgel, az Almagyardombi Kollégium fsz. 5-ös tanácsadói szobájában előzetes bejelentkezés alapján. A szolgáltatást intercultural.counseling@uni.eszterhazy.hu e-mail címre írva lehet igénybe venni.

Önkéntesek által működtetett közösségi programok: elsősorban szociálpedagógia szakos önkénteseinkkel minden félévben készülünk az egyetem hallgatói részére szóló közösségi programokkal, amelyeknek célja a beilleszkedés és a kortárskapcsolatok kialakulásának segítése, biztonságos, szórakoztató közegben. Önkénteseink előre megszervezett időpontokban fogják a félév során programjaikat biztosítani a hallgatók számára, amennyiben viszont felkelti akár az önök érdeklődését egy –egy program és szeretnék azt mentoráltjaiknak biztosítani, előzetes egyeztetéssel önkénteseink szívesen megszervezik a kért helyen és időpontban a programot az adott közösség számára.

Témacentrikus csoportfoglalkozások: álláskeresési, tanulási és karrier tanácsadás kis létszámú csoportokban. A csoportfoglalkozások 8 alkalmasak, heti rendszerességgel, vagy tömbösített formában, tréning jelleggel valósulnak meg. A foglalkozásokra előzetesen lehet bejelentkezni, a kezdés után zárt csoportként működünk tovább.

 Szolgáltatásokkal kapcsolatos további információ kérhető Kerek- Bocsi B. Ivett  irodavezetőtől a bocsi.ivett@uni-eszterhazy.hu e-mail címen vagy személyesen a KoMeTI irodában (Eger, Almagyardombi Kollégium fsz. 7-es iroda). Programjainkról tájékozódhatnak a KoMeTI Facebook oldaláról https://www.facebook.com/kometi/


< Vissza