Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Akikre büszkék vagyunk

Utolsó módosítás: 2019. október 11.

Karunkon végzett hallgatók, akikre büszkék vagyunk

 

Andragógia BA szakon végzett hallgatóink

Barnucz Anita
2010-ben andragógia szakon végezett, művelődésszervező és felnőttképzési szervező szakirányon.
2011-ben a kazincbarcikai Barcika Art Kft. csapata vette a szárnyai alá. Az Egressy Béni Művelődési Központ rendezvényeinek szervezésében és lebonyolításában vett részt. Kiváló kollégák iránymutatásaival felvértezve, fesztiválok, kiállítások, színházi programok és az amatőr színjátszás világában kamatoztatta a főiskolán megszerzett tudását.
2013 őszén került a Nemzeti Művelődési Intézetbe felnőttképzési referensként. Jelenleg az Országos Felnőttképzési Szakmai Központ vizsgaszervezési referense. Elsősorban OKJ-s szakmai vizsgák szervezésével és lebonyolításával foglalkozik, de továbbra is hódolhat a képzésszervezési szenvedélyének.
„Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a főiskolai éveim alatt kiváló tanároktól sajátíthattam el a szakma alapjait és emellett számtalan kapu nyílt meg előttem mind a művelődésszervezés, mind a felnőttképzés területének kiváló szakembereivel való megismerkedésre."

Berkes Judit
Tanulmányait az Eszterházy Károly Főiskola andragógia szakán kezdte felnőttképzés és művelődésszervező szakirányon. A mesterfokozatot emberi erőforrás szakon szerezte meg a gödöllői Szent István Egyetemen. TDK szerepléseiért az EKF házi fordulóján I., a SZIE-n II. helyezést ért el, az OTDK-n pedig foglalkoztatáspolitikai területen különdíjban részesült. Doktori tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetemen végzi a Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola doktorandájaként. Számos hazai és külföldi konferencián tart előadásokat, illetve magyar és angol nyelven publikál.

Gulyás Sándor
Gulyás Sándor Andragógia BA szakon 2015-ben végzett hallgató ,,Acsaiak vagyunk – életképek" címet viselő fotókiállításának kulisszáiba vezette be hallgatóinkat. Két alkalommal is meghívott előadója volt az Andragógiai és Közművelődési Tanszék "Eger – Közösség – Együttműködés" című szakmai rendezvényének, eredményeit szakmai folyóiratokban is publikálta.

Lovászné Juhász Rita
Két miniszteri elismerés és a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetés után 2019-ben Pro Civitate díjban részesült. Országosan és nemzetközileg is méltán ismert és elismert hímző, népi viseletkészítő iparművész. 2013-ban Andragógia BA szakon megvédett szakdolgozatát „Közösségi élet és hagyományőrzés Mátrafüreden" címmel írta.

Palla Melinda
2010-ben diplomázott az Eszterházy Károly Főiskola andragógia BA szakán, majd 2014-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen andragógia MA-n. A főiskolai diploma megszerzését követően a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központban kezdett el dolgozni, ahol elméleti tudását empirikus tapasztalatokkal igyekezett bővíteni. Jelenleg a megújult Diósgyőri vár kulturális menedzsere, ahol a rendezvények és fesztiválok szervezése mellett múzeumpedagógiai, - andragógiai programok kidolgozásával és megvalósításával is foglalkozik. 2013-tól a Diósgyőri vár rendezvényein túl Bükkszentkereszt Község nagy rendezvényeit is szervezi.

Tűzkő Lili
2013-ben andragógia szakon a végzett. A főiskolás évei alatt kulturális elnökhelyettesként vett rész a Főiskola Hallgatói Önkormányzatában. 2011-től TDK mentorként segítette a főiskola TDK-zó hallhatóit. 2013-ban az Országos Tudományos Diákköri Konferencia szervezőbizottságának a tagja. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián I. helyezést érte el. Kutatási témája: A Facebook hatása a fiatal felnőttek körében, amiről több helyen is publikált. A tanulmányai után egy reklámügynökségnél helyezkedett el, ahol projektmenedzserként dolgozott másfél évig. Itt leginkább rendezvényszervezés és marketingkommunikáció területeken szerzett szakmai tapasztalatokat. Ezután 3 hónapos pályázati megbízottként Social media manager-ként dolgozott, egy felsőoktatási intézmény social media felületének kommunikációs tervezetét készítette el, illetve ebben a témában trainingeket tartott. Jelenleg egy felsőoktatási intézmény tudásközpontjában marketing referensként dolgozik.


Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szakon végzett hallgatóink

Hasilló Annamária
1986 óta szülésznőként dolgozik a Markhot Ferenc Megyei Oktatókórház és Rendelőintézet Szülészeti Osztályán. Felsőfokú szülésznői bizonyítványt 1999-ben szerzett. Szakmai ismereteit folyamatosan, számos képzéssel bővítette (többek között IBCLC nemzetközi laktációs szaktanácsadó, Szuggesztiók Alkalmazása a Szomatikus Orvoslásban Képzés – SASOK, A csecsemő- és kisdedkori funkcionális zavarok eredete és gyógyítási lehetőségei..., Újszülött újraélesztési ismeretek képzéseket végzett el). 2014-ben diplomázott Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szakon, sikeres szakdolgozati kutatását az idei országos OTDK-n fogja bemutatni. Szakmai közéleti tevékenysége jelentős, az Összefogás a Szülés, Születés, Szoptatás Humanizációjáért Egerben (Összhang) Egyesület alapító tagja, a Budapesten működő Születés Kísérleti Műhely munkatársa, Egerben több segítő anyacsoportot vezet. 2011-ben ő lett az év bábája országos szavazás győztese. Szakmai és közéleti tevékenységét Eger városának lakossága azzal jutalmazta, hogy 2012-ben az év emberének választotta. 2012-ben Magyarország Köztársasági Elnökének Érdemérmével tüntette ki az államfő a baba- és mamabarát szülés megteremtésében játszott aktív szerepe és kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként.

Szurominé Balogh Mónika
Alapvégzettsége óvónő. 2012-ben végzett az EKF-en Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szakon, már bölcsődevezetőként. Tanulmányait Neveléstudományi MA képzésben folytatta, mesterfokozatú diplomáját 2014-ben szerezte meg. Jelenleg Eger MJV Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóságának vezetője. Rengeteget tett és tesz a bölcsődei nevelés és a bölcsődei szolgáltatások javításáért a régióban. A csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatók képzésében fontos szerepet tölt be, a gyakorlati képzésüket szervezi és biztosítja a város bölcsődéiben, részt vesz vizsgáztatásukban.


Mozgóképkultúra és médiaismeret BA szakon végzett hallgatóink

Barkóczi Noémi
Grafikus, zeneszerző, előadó, zenei szerkesztő. Számos koncerten lépett fel, zenei és kulturális programokat szervez. Első felvételeit a Líceum Televízió stúdiójában készítette.

Berecz Tamás
Televíziós szakember, operatőr, vágó. A Győrplusz TV munkatársa, a televíziós műszaki fejlesztéseinek felelőse.

Szeili Tamás
Operatőr, televíziós szakember. Munkái a televízióban: „A heidelbergi káté", „Csodát termő hit", „Szabadlábon Nógrádban". A „Főtér" című adás és a református műsorok állandó munkatársa. A „Médiaguru. Ember kamerával" című ismeretterjesztő műsor közreműködője.

Tisza Balázs
A Koltai Lajos ösztöndíj nyertese. A „Helló, kő kóla?" című filmjével elnyerte a BIG fesztivál díját. Egri tanulmányai után a BKF hallgatója. „12 nagy lépés" című filmjével szerepelt a 25. Mediawave fesztiválon. További munkái: „Insequence", „Életre ítélve".

Eged Dávid
Eger TV, vágó, operatőr

Nagy Dániel
vállalkozó, kulturális szakember


Mozgóképkultúra és médiaismeret tanár MA szakon végzett hallgatóink

Cseh Kornél
Televíziós szakember, a Városi Televízió Eger Nonprofit Kft-ből és az Egri Média Centrum Nonprofit Kft-ből alakult szervezet, a Média Eger Nonprofit Kft. műszaki vezetője, mozgóképkultúra és médiaismeret-tanár szakos hallgató.

Korbeli Ferencné
Informatikatanár, mozgóképkultúra és médiaismeret-tanár, a dunaharaszti Hunyadi János Általános Iskola tanára, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet vezető szaktanácsadója. Szakterülete: médiaoktatás, konfliktuskezelés, tehetségfejlesztés.

Kovács Ádám
Eger TV, vágó, operatőr


Pedagógia szakon végzett hallgatóink

Langerné Victor Katalin
Langerné Victor Katalin 2004-2008 között volt a Neveléstudományi Tanszék hallgatója. Tanulmányai alatt is kiváló szakmaiság jellemezte, gyakorlati tapasztalatai, tehetsége és tudása kiemelkedő teljesítményekhez eléréséhez juttatták. Szakmai pályafutása tanúskodik elkötelezettségéről az esélynövelés mellett. Jelenleg a Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkári pozícióját tölti be.

Kárbin Ákos
2008-ban szerzett diplomát pedagógia szakon, fejlesztő pedagógia specializáción. 2008 októberében Egerben a Heves Megyei Levéltárban helyezkedett el, mint segéd-levéltáros, jelenleg levéltárosként végzi munkáját. 2009-2015 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Történelemtudományok Doktori Iskola Új- és jelenkori magyar történelem Doktori Programjában folytatott PhD tanulmányokat, fokozatát 2015-ben szerezte.


Pedagógiatanár MA szakon végzett hallgatóink

Molnár Dávid
Molnár Dávid pedagógiatanár - történelemtanár mesterszakos hallgatónk 2015 februárjában szerzett diplomát. Kiemelkedő tudományos teljesítményével elnyerte a Nemzeti Kiválóság Program Eötvös Loránd Hallgatói Ösztöndíját. 2013-ban a XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 13. Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekciójában kiemelkedő eredményt nyújtott, a Pedagógia Alszekció Neveléstörténet tagozatának 1. helyezését érte el.


Szociálpedagógia szakon végzett hallgatóink

Baranya Nóra
Szociálpedagógus, zeneterapeuta, Kokas pedagógus. 2007-ben végzett szociálpedagógia – ének-zene szakon. Már főiskolás korában is érdeklődött a zeneterápia iránt, szakdolgozatát is ebből a témából írta, melyet fél éves kutatás előzött meg (A különböző jellegű zenék hatása az óvodások érzelmeire). Ezért nem is volt meglepő, hogy a főiskola elvégzése után jelentkezett a Pécsi Egyetem zeneterápia szakára. Az egyetem alatt kezdett el dolgozni családgondozóként, valamint emellett zeneterápiás foglalkozásokat is tartott. A zeneterapeuta diploma megszerzése után elsajátította a Kokas módszert is (http://www.kokas.hu/). Eddigi pályája során vezetett csoportfoglalkozásokat (értékfeltárás, konfliktuskezelés, pályaorientáció, prevenciós, kamaszklub, szülőklub, személyiségfejlesztő), csoportos és egyéni zeneterápiás foglalkozásokat, valamint Kokas csoportokat is. Dolgozott hátrányos helyzetű óvodásokkal, általános iskolásokkal, középiskolásokkal, gyermekotthonban-, lakásotthonban élő fiatalokkal, fogyatékkal élőkkel, idősekkel, szenvedélybetegekkel.
2012-től a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa, először a Gyerekesély program animátoraként, jelenleg a „SZIMFÓNIA" programban szociálpedagógus (http://szimfonia.maltai.hu/). Több szegregátumban tart Kokas-, zenei-, és egyéb foglalkozásokat, valamint zeneterápiás csoportot tart szenvedélybetegeknek, és egyéni terápiás üléseket is vezet.

Csontos Zoltán
1995-ben végzett szociálpedagógia-biológia szakon, majd 1996-2001-ig pszichodinamikus mozgás- és táncterápiás kiképző csoportban szerezte meg a csoportvezetői képesítést, közben utógondozóként dolgozott Egerben állami gondozott fiatalokkal és nevelőként Zsámbékon halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel. 2001 óta mozgás- és táncterápiás csoportokat vezet felnőtteknek, 2005-től részt vesz a kiképző csoportok munkájában, módszerdemonstrációkat tart felsőoktatási intézményekben. 2001 óta Kosdon iskolai szociálpedagógusként és mozgáscsoport vezetőként dolgozik. A segítő munkák mellett több évig szerepelt tánc- és mozgásszínházi produkciókban, tanult mozgásművészeti csoportvezetést. 2012-óta szociális színházi csoportot vezet csereháti roma gyerekeknek. 2014-ben felkérték a „szomatikus munka gyerekekkel" nevű tantárgy kidolgozására (ELTE-Bárczy).

Péter Róbert
Jó tanulmányi eredmények, munkahelye: Gyergyószentmiklósi Családsegítő

Sándor –Lenkei Aida
1999-ben végzet történelem-szociálpedagógia szakon a főiskolán. A diploma megszerzését követően a Debreceni Egyetemen levelező szakon elvégezte a humán menedzseri szakot. Közben felvételt nyert a Miskolci Családsegítő Központba, ahol gyermekjóléti szolgáltatásban családgondozóként dolgozott. 2001-ben az intézménye módszertani feladatok ellátásával bízta, mely során a Borsod – Abaúj – Zemplén megyében működő gyermekjóléti szolgálatokban dolgozó kollégáknak nyújtott szakmai tanácsadást, esetmegbeszélő csoportokat vezetett, szakmai ellenőrzést végzett, és szakmai továbbképzésekben vett részt. 2005-től a módszertani csoport vezetője lett, mely során az Észak -Magyarországi régióban működő családsegítő szolgálatok szakmai munkáját is segítette. Többször publikált gyermekvédelmi témában, gyermekvédelmi és drog-prevenciós szakértő lett, illetve részt vett számos jogszabály módosítás kidolgozásában, illetve felnőttképzésben oktatóként. Jelenleg Miskolc – Avas városrészt ellátó családsegítő és gyermekjóléti szolgálatát ellátó intézményegység vezetője, és a közösségfejlesztő munka elterjesztésének aktív tagja.

Tóth Róbert
A képzés alatt jó tanulmányi eredményei voltak, utána elvégezte a Miskolci Egyetem - Állam és Jogtudományi Karát - Általános és igazságügyi mediátor; jelenlegi munkahelye: Főegyházmegyei Karitász Központ Eger - RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat.


Szociálpedagógia BA szakon végzett hallgatóink

Becsei Lilla
Hallgatóként Köztársasági ösztöndíjat kapott 2011-ben, és ugyanebben az évben megkapta a Hallgató a Tudományért díjat is. 2012-ben OTDK I. helyezette volt, a dolgozatának címe: 14-16 éves fiatalok közösségi portál használatának sajátosságai.
Sikeres tanulmányai mellett aktív és kreatív tagja volt a KoMeTi-nek, amelyet később vezetett is, mint tanácsadó.
Később a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, Észak-magyarországi Regionális Irodáját vezette, ahol kiváló munkájáért értékelték.
Jelenleg az egri EKF Hallgatói Szolgáltató Központ pályaorientációs tanácsadója.

Bócsi B.Ivett
közösségben végzett eredményes munka

Büdi Boglárka
A képzés alatt jó tanulmányi eredmények, OTDK tanulmányi versenyen II. helyezés, Gyergyószentmiklósi konferencián előadó, NCSSZI munkatársa, képzéseket szervez

Csehely Tamás
Korábban a nulláról, vagyis teljesen az elejétől létrehozott hajléktalan ellátást és támogató szolgálatot Sátoraljaújhelyen és aztán vezetője is lett az intézményeknek. Jelenleg a kistérség tizenhét településéért felelős a gyermekesély programban, amelynek keretében közösségfejlesztés, esélyteremtő programok, és szolgáltatásfejlesztés tevékenységeket valósít meg.
2010-ben a Sátoraljaújhely Város Önkormányzat elismerte munkáját, az elismerő oklevelet Szamosvölgyi Péter polgármester adta át Csehely Tamásnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza intézmény vezetőjének. A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége által adományozott Apor Vilmos érdemrend ezüst fokozatát vette át 2014. áprilisban kiemelkedő munkájáért.

Horváth Erika
Aktív és kiváló hallgató volt, aki tanulmányai alatt OTDK-n 3. helyezett lett „Az önkéntesmunka és a pályaválasztás kapcsolata" kutatásával. Újabb végzettséget szerzett a főiskolán Tehetségfejlesztő tanár MA szakon 2015-ben.
Tanulmánya végén már dolgozott egy ifjúsági irodában egy pályázat keretében. Jelenleg az egri Ifi Pontban dolgozik, mint pályaorientáció és ifjúsági tanácsadó. Eredményes munkájában nemcsak a pályaorientáció hanem a közösségfejlesztés is fontos szerepet tölt be, folyamatosan fejlesztve az ifjú korosztálynak nyújtott szolgáltatásokat.

Tajtiné Lesó Györgyi
2006-ban végzett az akkor még tanácsadó szakirányon. Két TDK dolgozatával is első helyezést ért el - Szociális szférában dolgozó közalkalmazottak attitűd vizsgálata az Európai Uniós csatlakozással kapcsolatban (EKF TDK 1. helyezés), Alsó tagozatos olvasókönyvek értékközvetítési mintái (EKF TDK 1. helyezés).
Három éven keresztül volt Köztársasági ösztöndíjas, kiváló tanulmányai miatt. Részt vett egy romániai tanulmányúton a Leonardo da Vinci ösztöndíj keretében. 2006-ban elsőként kapta meg a Szociálpedagógia tanszék által alapított Szilvási-díjat, majd ugyanebben az évben Dr. Somos Lajos díjat is kapott.
További tanulmányai során Okleveles szociológus, Szakvizsgázott pályaorientációs szakirányú szakos tanár, Inkluzív nevelés tanár végzettségeket szerzett. Két szakvizsgája is van: Közoktatási vezető pedagógus szakvizsga illetve Közigazgatási alapvizsga.
Munkája során a Városi Nevelési Tanácsadó illetve a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat keretében, pályaválasztási tanácsadóként részt vett az Egri Kistérségben történő pályaválasztási tanácsadás kiépítésében, ahol az általános iskolás és középiskolás diákok részére egyéni és csoportos továbbtanulási tanácsadást szervez. Illetve több kutatást is vezetett, mely az általános iskolások és szüleik pályaválasztási döntéseit és annak okait vizsgálta.
Publikál is munkája mellett: Tanulók és szüleik iskolaválasztási tervei In: Borbély-Pecze Bors (szerk): Az életút támogató pályaorientáció rendszerének bevezetése Magyaroszágon FSZH 2012 pp 68-74


< Vissza