Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Szakmai beszélgetés a TDK munkáról

Utolsó módosítás: 2021. március 05.

2021. március 3-án a 17.00-18.00 között online konferencia keretében került megrendezésre a Pedagógiai Kar TDK műhelyeinek szakmai beszélgetése, melynek meghívott vendége TURÓS MÁTYÁS, az Eszterházy Károly Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájának hallgatója volt.

Meghívottunk 2017-ben a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia „Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekció Gyermekvédelem, neveléselmélet és nevelésfilozófia" tagozatában II. helyezést ért el „A Waldorf-pedagógia elméleti hátterének analitikus és az iskola választása mögötti nézetek empirikus vizsgálata" című dolgozatával. Előadásában a következő kérdések megvilágítására törekedett: Hogyan válasszunk kutatási témát? Hogyan kezdjünk hozzá a kutatáshoz? Hogyan zajlik a kutatómunka? Mi történik az OTDK-n? A program résztvevői a Pedagógiai Kar TDK műhelyeinek hallgatói, mentortanárai, és a középfokú oktatási partnerintézmények diákjai és mentortanáraik voltak. Az előadást nagy érdeklődés kísérte.

A résztvevőket köszöntötte Kovácsné dr. habil Nagy Emese, a Pedagógiai Kar dékánja, Dr. Dávid Mária a Tudományos Diákköri Bizottság elnöke, és Dr. Virág Irén, a Neveléstudományi Intézet igazgatója, a szakmai beszélgetés szervezője.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett, „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása" című pályázati kiírásra benyújtott NTP-HHTDK-20-0074 Eszterházy Károly Egyetem Pedagógiai Kar, Eger „A Neveléstudomány jövőjéért" című pályázat támogatásával valósult meg.


< Vissza