Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Dr. Zsófi Zsolt

Utolsó módosítás: 2020. október 09.

 

Dr. Zsófi Zsolt
habilitált egyetemi docens, intézetvezető

 

Önéletrajz (magyar):

Letölthető dokumentum  

Önéletrajz (angol):

Letölthető dokumentum  
 

Publikációs tevékenység

 

Szervezeti egység:

Szőlészeti és Borászati Intézet

 

Elérhetőség

 

 

 

iroda:

 

EKE KFK G épület 110
Eger, Kőlyuktető

 

mellék:

 

715
20/805-4181

 

e-mail:

 

zsofi.zsolt@uni-eszterhazy.hu

 

Oktatott tantárgyak:
A szőlő biológiája és ökológiai igénye, Termőhelyismeret és eredetvédelem, Borok érzékszervi bírálata, Üzemi gyakorlat II., Gazdasági gyakorlat II., Összefüggő szakmai gyakorlat, TDK kutatómunka I-II., Szőlő és a stressz, Magyarország borvidékei, Szőlőtermesztés biológiai alapjai és ökológiai igényei

 

Kutatási terület:

  szőlőélettan, stresszfiziológia, érésdinamika  

Fontosabb publikációk:

 
   

Villangó Sz, Szekeres A, Bencsik O, Láposi R, Pálfi Z, Zsófi Zs (2016) The effect of postveraison water deficit on the phenolic composition and concentration of the Kékfrankos (Vitis vinifera L.) berry. SCIENTIA HORTICULTURAE 209: pp. 113-116.

Villangó Sz, Pásti Gy, Kállay M, Leskó A, Balga I, Donkó Á, Ladányi M, Pálfi Z, Zsófi Zs (2015) Enhancing phenolic maturity of Syrah with the application of a new foliar spray. SOUTH AFRICAN JOURNAL FOR ENOLOGY

Zsófi Zs, Villangó Sz, Pálfi Z , Tóth E , Bálo B (2014) Texture characteristics of the grape berry skin and seed (Vitis vinifera L. cv. Kékfrankos) under postveraison water deficit. SCIENTIA HORTICULTURAE 172: pp. 176-182.

Zsófi Zs, Tóth E, Rusjan D, Bálo B (2011) Terroir aspects of grape quality in a cool climatewine region:: relationship between water deficit, vegetative growthand berry sugar concentration SCIENTIA HORTICULTURAE 127:(4) pp. 494-499.

Zsófi Zs, Varadi G, Balo B, Marschall M, Nagy Z, Dulai S. (2009) Heat acclimation of grapevine leaf photosynthesis: mezo- and macroclimatic aspects FUNCTIONAL PLANT BIOLOGY 36:(4) pp. 310-322.

Zsófi Zs, Gal L, Szilagyi Z, Szucs E, Marschall M, Nagy Z, Balo B (2009) Use of stomatal conductance and pre-dawn water potential to classify terroir for the grape variety Kékfrankos AUSTRALIAN JOURNAL OF GRAPE AND WINE RESEARCH 15:(1) pp. 36-47.

 
   

Publikációs tevékenység

 

 

 


< Vissza