Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400
- Dr. Láposi Réka
- Prof. Dr. Lehoczky Éva
- Dr. Fodor László
- Dr. Herczeg Béla
- Dr. Némethy Sándor
- Dr. Ambrus Andrea
- Dr. Kaprinyák Tünde
- Dr. Göblyös Judit
- Dr. Bélteki Ildikó
- Herédi Éva
- Lakatos Márk
- Szabóné Dr. Béres Beatrix
- Dr. Tury Rita
- Dr. Kőmíves Tamás
- Dr. Tóth Szilárd Zsolt
- Dr. Vincze Judit
- Pollenlabor
Dr. Herczeg Béla
Utolsó módosítás: 2019. október 01.
Dr. Herczeg Béla |
|||
Önéletrajz (magyar): |
Letölthető dokumentum | ||
Önéletrajz (angol): |
Letölthető dokumentum | ||
Szervezeti egység: |
Agrártudományi és Környezetgazdálkodási Intézet |
||
Elérhetőség |
Gyöngyösi Károly Róbert Campus |
||
iroda: |
1.409 |
||
mellék: |
443 |
||
e-mail: |
herczeg.bela@uni-eszterhazy.hu |
||
Oktatott tantárgyak: |
|||
Kutatási terület: |
Állattenyésztés munkaszervezése, Melléktermékek takarmányozási felhasználása. | ||
Fontosabb publikációk: |
|||
1. Herczeg, B. – Ballay, A. – Németh, Zs. (1982): A nyulak tejtermelése és felnevelési eredmények. Magyar Mezőgazdaság. 45. sz. 18. p. 2. Herczeg, B. – Alpár, Gy. – Schweigert A. (1992): Aufgrund einer Arbeitsorganisationischen Untersuchung Erschlossene reserven in der sich verandernden Landwirtschaft. CIOSTA CIGR Semminar. Gyöngyös. 3. Herczeg, B. – Bekker, J. (1995): The Influence of the Entreprenceurial measure and the Technological peculiarities lon the Working-power-claim. FEZ. EAAP.EVT.AEZ. Prága. 4. Gere, T. – Herczeg, B. – Gere, Zs. (1996): Környezetszennyező olajipari melléktermékek takarmányozási célú hasznosításának lehetőségei. V. Agrárökonómiai Tudományos Napok. Gyöngyös. 108-109. p. 5. Herczeg, B. (1997): Munkaerő-szükségleti adatok megállapítása és munkaerő-tartalékok feltárása a szarvasmarha-tenyésztésben és a vágósertés termelésben. Kandidátusi értekezés. 116. p. 6. Herczeg, B. - Törcsváry, Zs. (1997): The effectiveness of manpower management in swine and cattle growing enterprises. XXVII. CIOSTA-CIGR. CONGRESS. Kaposvár. (Hungary) 7. Herczeg, B. - Alpár, Gy. (1998): Efficiency of Labour Utilisation With the Application of Different Types of Milking Technology. 13th INTERNATIONAL CONGRESS ON AGRICULTURAL ENGINEERING Rabat. (Morocco) 8. Herczeg, B. (1998): Takarmányozás hatása az ivarérés és tenyészérés kialakulására, ( in.: A szarvasmarha mesterséges termékenyítése Gere, T. - Soós, P. - Szász, F.) Mezőgazda Kiadó, Budapest. 9. Gere, T. – Herczeg, B. – Kiss, J. – Kovács, T. – Zerényi, E. (1999): Biológiai tartósítószerek hatása a silózott takarmány táplálóértékére. XLI. Georgikon Napok. Keszthely. 10. Herczeg, B. (1999): Nyúl- és prémesállat-tenyésztés. Jegyzet, GATE Gyöngyös. 119. p. 11. Gere T. – Hamar G. – Herczeg B. – Gere Zs. – Simai Sz. (2002): Behaviour of the cows in the milking parlour (előadás, prociding). The Impact of Environmental Conditions on Animal Welfare. International Symposium National Research Institute of Animal Production. Krakow/Balice Poland. 2002. jún. 24-25. 12. Herczeg B. – Gere T. – Petrusán J. – Tóth Á. (2005): The exploitation of adipose industry by-produts in chicken and swine feeding. Management and economy of ecological agricultural production. 2005. szept. 13. Liptovská Telplicka 13. Wachtler István – Herczeg Béla – Fodor László – Tóth Ádám (2015): Biodízel gyártás melléktermékeinek takarmányozási célú hasznosítása Utilization of by-products of biodiesel production for feeding purpose Journal of Central European Green Innovation, kölönszám. |
|||