Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Dr. Herczeg Béla

Utolsó módosítás: 2019. október 16.

 

Dr. Herczeg Béla
főiskolai tanár

 

Önéletrajz (magyar):

Letölthető dokumentum   

Önéletrajz (angol):

Letölthető dokumentum  

Szervezeti egység:

Gyakorlati Oktatási Csoport

 

Elérhetőség

 

Gyöngyösi Károly Róbert Campus

 

iroda:

 

1.409

 

mellék:

 

443

 

e-mail:

 

herczeg.bela@uni-eszterhazy.hu

 

Oktatott tantárgyak:
Állattenyésztéstan, Takarmányozástan, Halászati alapismeretek, Vadászati kinológia, Vadtakarmányozás, Zártéri vadgazdálkodás.

 

Kutatási terület:

  Állattenyésztés munkaszervezése, Melléktermékek takarmányozási felhasználása.  

Fontosabb publikációk:

 
    1. Herczeg, B. – Ballay, A. – Németh, Zs. (1982): A nyulak tejtermelése és felnevelési eredmények. Magyar Mezőgazdaság. 45. sz. 18. p.
2. Herczeg, B. – Alpár, Gy. – Schweigert A. (1992): Aufgrund einer Arbeitsorganisationischen Untersuchung Erschlossene reserven in der sich verandernden Landwirtschaft. CIOSTA CIGR Semminar. Gyöngyös.
3. Herczeg, B. – Bekker, J. (1995): The Influence of the Entreprenceurial measure and the Technological peculiarities lon the Working-power-claim. FEZ. EAAP.EVT.AEZ. Prága.
4. Gere, T. – Herczeg, B. – Gere, Zs. (1996): Környezetszennyező olajipari melléktermékek takarmányozási célú hasznosításának lehetőségei. V. Agrárökonómiai Tudományos Napok. Gyöngyös. 108-109. p.
5. Herczeg, B. (1997): Munkaerő-szükségleti adatok megállapítása és munkaerő-tartalékok feltárása a szarvasmarha-tenyésztésben és a vágósertés termelésben. Kandidátusi értekezés. 116. p.
6. Herczeg, B. - Törcsváry, Zs. (1997): The effectiveness of manpower management in swine and cattle growing enterprises. XXVII. CIOSTA-CIGR. CONGRESS. Kaposvár. (Hungary)
7. Herczeg, B. - Alpár, Gy. (1998): Efficiency of Labour Utilisation With the Application of Different Types of Milking Technology. 13th INTERNATIONAL CONGRESS ON AGRICULTURAL ENGINEERING Rabat. (Morocco)
8. Herczeg, B. (1998): Takarmányozás hatása az ivarérés és tenyészérés kialakulására, ( in.: A szarvasmarha mesterséges termékenyítése Gere, T. - Soós, P. - Szász, F.) Mezőgazda Kiadó, Budapest.
9. Gere, T. – Herczeg, B. – Kiss, J. – Kovács, T. – Zerényi, E. (1999): Biológiai tartósítószerek hatása a silózott takarmány táplálóértékére. XLI. Georgikon Napok. Keszthely.
10. Herczeg, B. (1999): Nyúl- és prémesállat-tenyésztés. Jegyzet, GATE Gyöngyös. 119. p.
11. Gere T. – Hamar G. – Herczeg B. – Gere Zs. – Simai Sz. (2002): Behaviour of the cows in the milking parlour (előadás, prociding). The Impact of Environmental Conditions on Animal Welfare. International Symposium National Research Institute of Animal Production. Krakow/Balice Poland. 2002. jún. 24-25.
12. Herczeg B. – Gere T. – Petrusán J. – Tóth Á. (2005): The exploitation of adipose industry by-produts in chicken and swine feeding. Management and economy of ecological agricultural production. 2005. szept. 13. Liptovská Telplicka
13. Wachtler István – Herczeg Béla – Fodor László – Tóth Ádám (2015):
Biodízel gyártás melléktermékeinek takarmányozási célú hasznosítása Utilization of by-products of biodiesel production for feeding purpose
Journal of Central European Green Innovation, kölönszám.
 
       

 

 


< Vissza