Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Támogatás

Utolsó módosítás: 2019. augusztus 08.

  • ALUMNI-ÖSZTÖNDÍJ

Az ösztöndíjat azok a hallgatók nyerhetik el, akik nappali tagozaton, önköltséges formában nyertek felvételt az intézménybe és legalább 350 felvételi pontot elértek. Az Alumni-ösztöndíj elnyerésének feltétele továbbá, hogy a hallgatónak legyen az intézményben végzett egyeneságbeli rokona. Az ösztöndíj tíz hónapra szól, s az önköltség húsz százalékát jelenti.

  • EHÖK NÍVÓDÍJ

Az Eszterházy Károly Egyetemen az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat két kategóriában adományoz kitüntetéseket: „Hallgató a Hallgatókért” díjat kaphatnak azok az egykori HÖK-tagok, akik sokat tettek a hallgatókért, az egyetemért, és „Nem oktató dolgozó” díjat ítélnek oda annak az egyetemi munkatársaknak, akik nem oktatóként segítik a hallgatók mindennapjait. Egy tanévben minden kategóriában egy-egy díj adható campusonként, melyet az EHÖK küldöttgyűlése bírál el. A díjazottak szeményére a hallgatói képviselők is tehetnek javaslatot.

  • LYCEUM PRO SCIENTIIS ALAPÍTVÁNY

Az Eszterházy Károly Egyetem Lyceum Pro Scientiis Alapítványa működtetésének célja, hogy az Észak-magyarországi régióban, Heves megyében és Eger városában az Intézmény szerteágazó tevékenységéhez kapcsolódóan támogassa a kulturális és tudományos tevékenységet, a tudományos ismeretek bővítését, a nemzeti és az egyetemes kultúra közvetítését, felkarolja az oktatás–kutatás-gazdaság kapcsolatának fejlesztését.

A célok elérése érdekében tudományos kutatásra, oktatásfejlesztésre, a képzések korszerűsítésére és különböző hallgatói ösztöndíjakra – kiemelt figyelemmel a tehetséges, de hátrányos helyzetű egyetemi hallgatóinkra – pályázati lehetőséget biztosítunk, mellyel jelentős mértékű támogatást, segítséget tudtunk és remélhetően a jövőben is tudunk nyújtani oktatóink, kutatóink, hallgatóink számára.

Az alapítványi céljaink megvalósításához Ön személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával járulhat hozzá, mely elhatározással jelentős mértékben támogatni, segíteni tudja az alapítvány működését. A felajánlásról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által meghatározott módon, nyilatkozat kitöltésével rendelkezhet.

A Lyceum Pro Scientiis Alapítvány adószáma: 19133012–1–10


< Vissza