- Egyetem
- |
- Szervezet
- |
- Kutatás
- |
- Tudomány
- |
- Nemzetközi
- |
- Jelentkezők
- |
- Kultúra
- |
- Hallgatók
- |
- Alumni
- |
- Közlemények
- |
- Folyamatleírások
- |
- Dok
A Szent Lőrinc csapata nyerte a gasztronómiai versenyt
Utolsó módosítás: 2021. június 04.
Vendéglátásban tanuló középiskolás diákoknak hirdette meg egyetemünk az EKE Ifjúsági Gasztronómiai versenyt. A megméretés végén online hirdettek eredményt.
Nagy Zoltán mesteroktató, királyi főszakács bevezetőjében emlékezetetett: a vetélkedőt azzal a céllal hirdették meg, hogy közelebb hozzák a gasztronómiát, vendéglátást a diákokhoz, akik megszerzett tudásukról is számot adhattak az eseményen. Elárulta: a kétfordulós verseny első etapjában a fiataloknak egy 5 fogásos menüt kellett összeállítaniuk a régióra/településre jellemző tradícionális ételekből, helyi receptek alapanyagok felelevenítésével, mai modern változatban. A menühöz italsort és szabályszerű menükártyát is vártak a szervezők. A második fordulóban a beküldött menü- és italsorhoz, alkalomnak megfelelően kellett megteríteni, s videóra rögzíteni a folyamatot.
Dr. Tánczos Tamás, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja az eseményen elmondta, fontos szólni arról, hogy a 7 jelentkező csapat tagjai tanulmányaikra építve pluszfeladatot vállaltak, ezzel is bizonyítva elhivatottságukat választott szakmájuk iránt. – Bízunk abban, hogy ez a verseny megnyitja Önök előtt az utat a felsőoktatásba, egyetemünkre – fogalmazott, hozzátéve: az eredményhirdetésnek lesz folytatása: amint lehet, szeretnék vendégül látni a résztvevőket, hogy bemutassák nekik egyebek között az egyetemi tanéttermet és szállodát, azaz mindazt az infrastruktúrát, ami turizmus-vendéglátás terén a hallgatók építését szolgálja.
A versenyt a Heves Megyei SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola Tétel-fertőzöttek nevű csapata nyerte, a Mészáros Mihály Máté, Kozma Zsolt, Magdus Georgina és Simon Gábor alkotta négyes. Felkészítő tanáruk: Gál Miklós.
A verseny eredménye elérhető itt
A versenyt az EFOP-3.5.1-16-2017-00011 projekt keretében rendezték meg.
Fotók: Balogh Tibor