Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Sport: start a Leánykán

Utolsó módosítás: 2021. július 27.

Valter Attila sportszervező szakos hallgatónkért múlt hétvégén izgulhattunk a tokiói Olimpián.

Ahogyan ráfordultunk a nyár második felére, úgy kezd egyre jobban magára találni egyetemünk sportélete is. Iménti kifejezés természetesen arra irányul, hogy az Eszterházy Károly Egyetem különböző sportcsapatai számára előbb-utóbb elstartol a felkészülés, ami az ősszel kezdődő bajnokságok előtt rendkívüli jelentőséggel bír.

Ami a palettát illeti, egyelőre az Eszterházy SC női kézilabdásai mondhatják el magukról, hogy belevetették magukat a munkába, az előző hét legelején ugyanis ismét edzésre jelentkeztek a társaság tagjai. A Leányka úti létesítményben régi és új arcok is feltűntek, az első hét ugyanakkor még az ismerkedéssel, visszaszoktatással telt, az igazán kemény munka ettől a héttől indul.

Kézilabdásainkon túlmenően, a jelenleg is zajló tokiói Olimpiára is figyelhettünk eszterházsy vonatkozásban. Az intézmény sportszervező szakos hallgatója, Valter Attila legalábbis múlt szombaton ült kerékpárra, hogy hazánkat képviselve megméresse magát az ötkarikás játékokon. Sajnos a jó eredmény ezúttal elmaradt, lévén az idei Giro d'Italián három napon át is rózsaszín trikót viselő fiatal nem tudta érvényes időeredménnyel befejezni a versenyt, ám ettől még az olimpiai szereplés így is csodálatos dolognak nevezhető.

 

Szöveg: Fenyves Balázs
Fotó: Balla Bence


< Vissza