Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Valter Attila sikerekről, célokról, egyetemről

Utolsó módosítás: 2021. július 07.

Versenyekről, sikerekről, vágyakról és az Eszterházy Károly Egyetemről is beszélt hallgatónk, Valter Attila országútikerékpár-versenyző az Egri Magazinnak adott interjújában.

Édesapja adta át neki a bringázás iránti szenvedélyét, ám egyáltalán nem próbálta befolyásolni a döntését, amikor ezzel vagy azzal a sportággal próbálkozott. – Úgy 4-5 éves lehettem, amikor legelőször biciklire pattantam, s mindmáig szeretek a nyeregben ülni – mondta az Egri Magazinnak Valter Attila, aki a 14. helyen zárta a Giro d'Italiát. Egyetemünk sportszervező szakos hallgatója az interjúban beszélt arról is, rendkívül foglalkoztatja, mi kell ahhoz, hogy valaki ebben a rettenetesen erős nemzetközi mezőnyben is a legjobbak közé tartozzon, ezért szakdolgozatában is foglalkozott a témával. 

A beszélgetésből kiderül az is, Attila a versenyeket nem számítva körülbelül 25-30 ezer kilométert bringázik egy esztendő során. Ha azonban azokat is beleszámítjuk, úgy durván 35 ezer kilométerről van szó. Vagyis évről évre kevéske híján olyan távolságot tesz meg, mintha az Egyenlítő mentén körbetekerné a Földet.

Természetesen szó esik a tanulmányokról is. Arra a kérdésre, miért az Eszterházy Károly Egyetemet választotta, Valter Attila így felelt: – Annak idején több ismerősömtől is azt hallottam, hogy egy jó egyetemről van szó. És miután annyi pozitívumot hallottam, ide jelentkeztem, és nem csalódtam. Arról nem is beszélve, hogy a tanáraim igazán rendesek, mert segítenek, hogy az edzéseimet és a versenyeimet képes legyek összeegyeztetni a tanulmányaimmal. A várost nem csupán nagyon szeretem, de úgy ismerem, mint a tenyerem, lévén az egyetem előtt is sokszor megfordultam itt. Imádok a Dobó téren sétálgatni, s szerintem a városbeli éttermek többségében jártam már.

A teljes interjút itt olvashatja el>>

Fotó: Egri Magazin/Valter Média


< Vissza