Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Ismerd meg a Jászberényi Campust!

Utolsó módosítás: 2021. január 07.

Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campus képzéseit választanod? Olvasd el ismertetőnket és megtudhatod, mit kínálnak számodra!

A Jászberényi Campus főépülete a városközponthoz közel található a kollégium szomszédságában, könnyen megközelíthető mind a vasútállomás, mind a buszpályaudvar felől. Az épületet sportpályák, jégpálya és csodálatos arborétum övezi.

A Jászberényi Campuson tanító, óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, gyógypedagógia, közösségszervezés, programtervező informatikus alapszakokra (nappali-és levelező tagozaton), programtervező informatikus felsőoktatási szakképzésre (nappali és levelező tagozaton), valamint szociálpedagógia mesterképzésre (levelező tagozaton) várjuk a jelentkezőket.

A campus kulturális tevékenysége szorosan kapcsolódik a város színes, értékmegőrző programjaihoz műveltségi és várostörténeti vetélkedők szervezésével, hangversenyek, karácsonyi műsorok és egyéb kulturális programok kínálatával. A campus impozáns látványt nyújtó épülete neoklasszicista stílusban épült 1930-ban.

A tanító szakos hallgatók gyakorlata a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium, illetve a Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola intézményében zajlik. A gyógypedagógia szakos hallgatók a Jászberény Város Óvoda Intézményében, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálatnál, valamint a Szent István Körúti EGYMI-nél végzik gyakorlatukat. Az óvodapedagógus hallgatók a színvonalas modern építésű Központi Óvodában, míg a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatók a Jászberény Városi Önkormányzati Bölcsődében töltik gyakorlatukat.

A Zirzen Janka Kollégium a főépület mellett, kedvezményes áron, igényes környezetben, 2-3 fős szobákban várja a hallgatókat. Minden szobához külön mosdó, zuhanyzó, WC, gardrób és hűtőszekrény tartozik. Edzőterem, tornaterem és jól felszerelt konyha is a hallgatók rendelkezésére áll. Az épület földszinti aulájából két átrium nyílik. Az épület zárt udvarán mintegy 20 személygépjármű részére parkoló, valamint szalonnasütő hely is megtalálható.

A campuson élénk a hallgatói élet. A hallgatók egy-egy tanévben több helyre is tesznek tanulmányi kirándulásokat: Waldorf és Rogers iskolába, tanodába, nevelőintézetbe, a Jászberényi Állatkertbe, a Mátrai Erőműbe, a Mátrába. A Tanay-kertbe rendszeresen tesznek látogatást a hallgatók, ahol a hagyományokhoz híven madáretetőket helyeznek ki.

A campuson jól felszerelt könyvtár található, a pedagógiai művek hatalmas tárháza, számos szakirodalom és egyéb olvasmány, folyóirat.

Folyamatosak a Nyitott Könyvtár rendezvénysorozat előadásai, a campus minden évben bekapcsolódik a Kutatók Éjszakája programsorozatba is. A hallgatók a földszinten található felújított büfében kellemesen beszélgethetnek egy kávé és süti mellett.

Csatlakozz a campus (https://www.facebook.com/ekejb/, https://www.instagram.com/unijaszbereny/) és az egyetem (https://www.facebook.com/eszterhazyuniversity/, https://www.instagram.com/unieszterhazy/) hivatalos közösségi oldalaihoz!


Jelentkezési határidő: 2021. február 15.

Az Eszterházy Károly Egyetem felvételi oldala: felvi.uni-eszterhazy.hu.


 Induló szakjaink részletes leírásáért keresd fel alábbi oldalunkat, vagy böngészd kínálatunkat a felvi.hu oldalán.

Felvi 2021 menüpontunkban újabb felvételi tartalmakat találsz!

Online nyílt napunkat az alábbi oldalon újranézheted.

 


< Vissza