Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Ismerd meg az Eszterházy Károly Egyetemet!

Utolsó módosítás: 2021. január 07.

Egernek kiválóak a természeti adottságai, méltán híresek a borai, rendkívül gazdag a történelme, és olyan csodálatos építészeti kincsekkel rendelkezik, mint például a Líceum, mely az Eszterházy Károly Egyetem fő épülete.

A Bazilika és az Érseki Palota ölelésében, az Eszterházy téren található a Líceum. Az épületek középpontjában, a megújult, modern téren áll a névadó püspök, Eszterházy Károly szobra. A Líceumban található a Varázstorony, a Csillagászati Múzeum, a Planetárium, a Camera Obscura, a Tittel Pál Könyvtár és a több mint kétszáz éve működő Egri Főegyházmegyei Könyvtár is.

Egy finom kávéért, süteményért, szendvicsért sem kell messzire menned: vár az első emeleten található Líceum Kávézó.

A Líceum szomszédságában, az Egészségház úton található a B épület, melyben megtalálható egyebek mellett az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat irodája, a Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztály, valamint a Nemzetközi Kapcsolatok Központja is.

Néhány lépés távolságra, az Érsekkert közvetlen szomszédságában van az Érsekkerti épület a Klapka György úton, melyben főképp a Pedagógia Kar hallgatói tanulnak.

Fönn a „hegyen", mindössze egy kilométernyi távolságra a belvárosi egyetemi épületektől találhatóak további épületeink a Leányka úton. Itt található C* magas színvonalon felszerelt számítógépes termekkel, valamint a Leányka Bisztróval, ahol minden hétköznap menükínálattal várják a hallgatókat. Ebben az épületben kapott helyet a Hallgatói Galéria is, ahol a tehetséges hallgatók állíthatják ki munkáikat. Szomszédságában található a nemrégiben átadott DELTA épület és a Sportdiagnosztikai Központ, mely mind megjelenésében, mind felszereltségében modern és korszerű.

A Leányka úton, a betűkódokkal ellátott oktatási épületek mellett található a sportcsarnok, a sportpálya, és a három legnagyobb, jól felszerelt kollégium: a Leányka Úti, az Apartmanházak és az Almagyardombi Kollégium. A negyedik kollégiumunk a Sas úton található, s további egri kollégiumban is tudnak férőhelyet biztosítani hallgatóink számára. Egyetemünknek csodálatos Botanikus Kertje és szőlőbirtoka is van!

Az Eszterházy Károly Egyetemen akár 100 ezer forint havi ösztöndíjra is van lehetőséged! Hat kollégiumunkban mintegy 1200 férőhellyel várunk!

A sportlehetőségek, a kultúra, a fejlett könyvtári és informatikai háttér, a hallgatói közösségek mind azt szolgálják majd, hogy a maximumot hozhasd ki magadból és felejthetetlenek legyenek egyetemi éveid! Légy tagja családias, összetartó közösségünknek, éld át te is az Eszterházy életérzést!

Nyílt napjainkat idén a járványhelyzet miatt online formában tartjuk, de ilyen formában is arra törekszünk, hogy megismerhesd campusainkat!


Jelentkezési határidő: 2021. február 15.

Az Eszterházy Károly Egyetem felvételi oldala: felvi.uni-eszterhazy.hu.


 Induló szakjaink részletes leírásáért keresd fel alábbi oldalunkat, vagy böngészd kínálatunkat a felvi.hu oldalán.

Felvi 2021 menüpontunkban újabb felvételi tartalmakat találsz!

Online nyílt napunkat az alábbi oldalon újranézheted.


 Kövesd figyelemmel közösségi oldalainkat is!

Facebook: UniEszterháy – EKE
Instagram: unieszterhazy
TikTok: unieszterhazy

 


< Vissza