Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A Környezettan BSc szak képzését választottad?

Utolsó módosítás: 2021. április 12.

Az Eszterházy Károly Egyetem Környezettan BSc szakján 60-70%-ban gyakorlati képzés folyik.

A Környezettan BSc szak képzése az EKE Környezettudományi és Tájökológiai Tanszékén zajlik. Ha bennünket választasz, akkor egy jól felkészült, ugyanakkor fiatalos gondolkodású tanári kollektíva készíthet fel a szakmára. Dr. habil. Lakatos László tanszékvezetőnk az agrármeteorológia szakértője, Prof. Dr. Mika János hazánk egyik legismertebb éghajlatkutatója. Dr. Dobos Anna természet- és tájföldrajzi, tájökológiai kutatásokkal és természetvédelmi kérdésekkel foglalkozik. Dr. Misik Tamás az ökológia, természetvédelem és hulladékgazdálkodás, míg Dr. Földes-Leskó Gabriella az erdei iskolai, környezeti nevelési szakterület jó ismerője. Katona Ildikó környezeti neveléssel, Apró Anna környezeti neveléssel, fényszennyezési kérdésekkel és Csabai Edina kolléganőnk meteorológiai kutatásokkal foglalkozik. Részletesebb információt a szak képzéséről és a kollégáinkról az alábbi webcímen találsz: http://geonature.uni-eger.hu/.

Hallgatóink széleskörű alapismereteket szereznek a biológia, matematika, fizika, kémia, földtudományok területén, majd a környezettudományi szakmai, gyakorlati tantárgyakat (pl.: környezeti fizika, környezeti kémia, környezeti földtudomány, ásvány és kőzettan, meteorológiai monitoring rendszer ismerete, ökológia, környezetvédelem, természetvédelem, stb.) sajátítják el.

Tanulmányaid során két specializációnk közül választhatsz. A természetkutató (terepi környész) specializáció elsősorban a természetben lejátszódó folyamatok, adottságok és az azok közötti kölcsönhatási rendszerek ismeretére készíti fel hallgatóinkat, számos terepgyakorlattal, gyakorlati foglalkozással kiegészítve. A táj- és településökológia és értékelés tantárgyak segítenek megérteni a természetben, a művi környezetben és a társadalomban is lezajló folyamatokat. A hulladékgazdálkodási specializáció hallgatóinkat felkészíti a hulladékkezelési, méréstechnikai, műszaki, logisztikai, technológiai, vízkezelési, valamint a kommunális hulladék gyűjtése, ártalmatlanítása és hasznosítása ismeretekre.

Ha valakit a tanári pálya érdekelne lehetőség van arra, hogy a képzés mellett vagy ezt követően, a pedagógiai jellegű tantárgyakat felvéve, elvégezze a Természetismeret - Környezettan osztatlan tanári szakot is. Várunk Téged a képzésünkre, köszönjük, hogy bennünket választottál!


< Vissza